“Düzgün Yildirim liegt over opleiding”

Foto van auteur

De SP-lijsttrekker voor de Provinciale Staten in Overijssel heeft gelogen over zijn opleidingen. In een radio-uitzending van RTV-Oost zei Yildirim onlangs dat hij twee hbo-diploma’s bezit. Tegenover De Telegraaf heeft hij toegegeven dat hij alleen de basisschool heeft afgerond en verder geen enkel schooldiploma heeft.

Op zijn website had hij vermeld dat hij de hbo-studies opbouwwerk en organisatie en management heeft gevolgd. Ook zou hij een studie politicologie aan de VU in Amsterdam hebben gevolgd. Op de Wikipedia pagina die aan hem gewijd is staat nog steeds dat de in ‘Turks-Koerdistan’ geboren SP-politicus die opleidingen heeft gevolgd. Bij titulatuur staat vermeld: drs.

De Overijsselse CDA-lijsttrekker Theo Rietkerk vindt het ”niet netjes” dat de SP-lijsttrekker de feiten niet goed weergeeft. ”Bij de SP komt het wel vaker voor dat er feiten worden verdraaid en dat mensen op het verkeerde been worden gezet. Als voorbeeld kan ik noemen dat Marijnissen de PvdA en het CDA verantwoordelijk acht voor het niet mogen meeregeren in het kabinet. Ik roep de SP dan ook op om de feiten zoals ze zijn duidelijk weer te geven”, aldus Rietkerk vandaag in De Telegraaf. De VVD en PvdA in Overijssel vinden het Yildirims eigen verantwoordelijkheid. ”Wat hij roept is aan hem.”
Bron: FOK!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

20 gedachten over ““Düzgün Yildirim liegt over opleiding””

 1. beste mensen van weblogzwolle,
  als jullie echt nieuws willen, dan kun je duzgun gewoon even bellen hoor? berichten kopi?«ren die op roddels, achterklap en stemmingmakerij berust zijn, daar heeft niemand iets aan. zeker de kiezers niet.
  een beller is sneller.
  groeten,
  jc

  ___________________________________

  Beste JC,

  Luister anders het radioprogramma nog eens na, dan kan je het met eigen oren horen.

 2. Alles ken bij Twisterling, dat hebben wij gemerkt tijdens de discussies over het FC Stadion, liegen en bedriegen net als Yidirim. Het zou hem juist sieren als hij eerlijk was geweest over zijn opleidingen. Dat had ik respect voor deze man en wat hij met uitsluitend lagere school heeft bereikt.

 3. Zo zie je maar weer, mensen kennen vaak nog niet eens normaal Nederlands schrijven. En nog iets, laat die linkse rakkers toch lekker linkse rakkers blijven.

 4. Lijsttrekker Yildirim van de Provinciale SP wil excuses van lijsttrekker Rietkerk van het CDA.
  Rietkerk reageerde in de Telegraaf op de geluiden dat Yildirim zou liegen over zijn opleidingen. Rietkerk zegt dat de SP wel vaker feiten verdraaid. Yildirim heeft kopie?«n van z’n diploma’s laten zien om aan te tonen dat hij ze wel degelijk heeft.
  ============
  Bron: RTV Oost

 5. En nooit iemand die twijfeld over het waarheidsgehalte van diezelfde online-encyclopedie van wikipedia?
  Pffft.

  Zelfs ik (en u dus ook!) zou daar iets neer kunnen zetten over wie-dan-ook en het werd aangenomen als waarheid door complete volkstammen.

  En Rietkerk? Ach ja, Rietkerk, neit echt sterk in het debat met d66 over de ruimtelijke ordening, wat toch een belangrijk punt is in de verkiezingen.
  Maar bovenal, waar waren (dus ook Rietkerk met al zijn belangrijke punten) in de afgelopen 4 jaar? Ondanks de dagelijkse regionale en een landeljke krant weinig van vernomen. Maar dat geldt voor het gehele provinciale gebeuren.

 6. Van een bestuurden mag je verwachten dat hij/zij onberispelijk is. Zelfs in het bedrijfsleven wordt je ontslagen als je liegt in je C.V. Waarom komen politicie er dan wel mee weg?

 7. Prachtig dat geklaag en de instemming van sommigen over het vermeende gebrekkige Nederlands…
  Een schande dat dit ken, typisch sp.
  Het ken toch niet dat zulke mensen beslissingen gaan nemen
  Alles ken bij Twisterling
  En de mooiste:
  Zo zie je maar weer, mensen kennen vaak nog niet eens normaal Nederlands schrijven.
  ;D ;D ;D

 8. Iedereen die vanochtend de Stentor heeft gelezen kan weten dat dit verhaal weer zooooo opgeblazen is door onder andere de telegraaf. Als ze eerst eens fatsoenlijk onderzoek doen bij de betreffende persoon, dan wist men dat Yildirim gewoon zijn diploma’s heeft behaald…
  ===============
  Zie nieuw bericht !

Reacties zijn gesloten.