Getuigenoproep: Poging tot diefstal, fietser mishandeld

Foto van auteur

Zondagmiddag om 13.40 uur kreeg de politie een melding dat een 20-jarige fietser uit Andelst aan de Govert Flinkckstraat in Zwolle van de fiets zou zijn geschopt. Ter plaatse verklaarde de vrouw dat ze omstreeks 13.30 uur op de Govert Flinkckstraat fietste. Zij zag op de stoep van het gebouw van de Zwolse Poort twee mannen lopen.

Op het moment dat ze ter hoogte van beide personen fietste werd ze van de fiets geduwd. Ze werd van achter vastgegrepen en haar handen werden op haar rug vastgehouden. Beide mannen bedreigden haar zodat ze haar geld zou afgeven. De mannen zochten in haar kleding naar geld. Het slachtoffer verzette zich en kreeg toen drie harde trappen in haar maagstreek. Nadat de vrouw van zich af trapte, lieten de mannen haar los en renden weg in de richting van de Pannekoekendijk. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Signalementen: Eén van de mannen was in de leeftijd 18 tot 25 jaar, had een getinte huidskleur en kort middelbruin haar. Hij was ongeveer 1.80 m. lang en had een smal postuur. Hij droeg een rode jas en een donkerblauwe spijkerbroek. De andere man was van dezelfde leeftijd, had ook een getinte huidskleur en donker haar tot halverwege de nek. Hij was ongeveer 1.75 m. lang en had brede schouders. Deze man droeg een beige petje, een beige donsjack en een blauwe spijkerbroek. Ze hadden een frisdrankfles bij zich met een rood etiket. Ze waren mogelijk onder invloed van drugs.  De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van dit voorval of personen die op deze zondagmiddag in de buurt van de Govert Flinkckstraat waren en iets opvallends hebben gezien. Ook als u op basis van de signalementen informatie kunt leveren, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)