Sfeergroep FC Zwolle wordt stichting

Foto van auteur

FCZ Tifosi, de sfeergroep van FC Zwolle supporters, is een stichting geworden. De rechtsvorm is onlangs officieel bekrachtigd door notariskantoor Het Notarieel in Zwolle. FCZ Tifosi is nu officieel aangemeld als stichting bij de Kamer van Koophandel.

De reden dat is gekozen voor een officiële status is dat FCZ Tifosi nu beter is berekend op toekomstige ontwikkelingen. Zo hebben veel mogelijke sponsoren aangegeven hun bijdrages liever te willen overmaken naar een officiële stichting dan naar een privé-persoon. Dit in verband met het vastleggen in de administratie en aanmelden van giften/donaties bij de belastingdienst.

Ook had FCZ Tifosi tot op heden geen duidelijk omschreven doelstelling. “Natuurlijk wist iedereen wel wat we doen en waar we voor staan, maar als dat nergens officieel is vastgelegd is het voor donateurs moeilijk te bepalen wat ze nou precies steunen.”

FCZ Tifosi denkt met de stichtingsvorm meer sponsoren (donateurs) te kunnen werven en hoopt dat de toekomst van de sfeeractiegroep ook voor de komende jaren is veiliggesteld.  

De doelstellingen van stichting FCZ Tifosi zijn als volgt:

1. De stichting heeft ten doel het bevorderen van een fanatieke, enthousiaste en positieve voetbalsfeer onder supporters van FC Zwolle bij thuiswedstrijden, en, waar mogelijk, tijdens uitwedstrijden in het bezoekersvak, om zo het eerste voetbalelftal van FC Zwolle vocaal en mentaal te ondersteunen; en voorts al hetgeen met één en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord.

2. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:

a. het organiseren van sfeerbevorderende activiteiten in de breedste zin van het woord, voor, tijdens en na de wedstrijden van (het eerste voetbalelftal van) FC Zwolle en in voorkomende gevallen buiten wedstrijddagen om tijdens supportersactiviteiten, zoals bijvoorbeeld open dagen, wedstrijden van jeugdteams of spelerspresentaties;

b. het enthousiasmeren van zoveel mogelijk FC-Zwolle-supporters om zo bij te dragen aan het welslagen van sfeeracties en een fanatieke, enthousiaste en positieve voetbalsfeer in het algemeen;

c. het creëren en in stand houden van een zo goed mogelijk bezocht tribunevak in het stadion waar FC Zwolle haar thuiswedstrijden speelt, waar geen verplichting tot zitten geldt, en dat dient als thuisbasis voor het uitvoeren van de sfeeracties van de stichting;

d. het gevraagd en ongevraagd doen van sfeerbevorderende suggesties en ideeën aan de “BVO” FC Zwolle en andere bij de voetbalclub FC Zwolle betrokken organisaties, bedrijven en instellingen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)