WVF weer gelijk tegen Sparta Enschede

Foto van auteur

Opnieuw was Sparta Enschede een taaie tegenstander voor WVF. Werd het in Enschede met moeite een 2-2 gelijkspel, in Westenholte werd het met hangen en wurgen 3-3. Toch leek het er niet op, toen WVF in de eerste helft gemakkelijk wegliep van Sparta door doelpunten van  v/d Streek,  Beimers, en een strafschop van Bouwmeester (3-0)

Maar na de thee kwam Sparta even gemakkelijk terug door Jongman, Hembrecht en Nordberg (3-3). En misschien had Sparta wel het meeste recht op de overwinning, maar zover kwam het niet… WVF startte wat gehandicapt door het ontbreken van Piet de Jong (ziek) en Anthony Everts (blessure, wel op de bank), maar ging meteen volop in de aanval. Dat had snel resultaat: Uit een goeie vrije trap van Richard Bouwmeester scoorde Peter v/d Streek al na 6 minuten(1-0).

De zeer fysiek voetballende Spartanen lieten zich niet meteen uit het veld slaan en antwoorden met een aantal corners en een bal op de lat.

Het hobbelige veld , de zijwind en een warrig fluitende scheidrechter maakten goed voetbal onmogelijk. De termen “Flipperkastvoetbal” en “Net-Niet-Ballen” waren van toepassing, waarbij de scheidsrechter zelfs omver werd geflipperd.

In de 19e minuut was het bijna weer raak voor WVF toen Martijn Ruijsch na een solo Richard Bouwmeester in stelling bracht.

Toch was Sparta in deze fase wat sterker en moest Mark Wortelboer tot 2x  toe redden na levensgrote kansen voor Sparta.

In de 35e minuut keerden de kansen opeens:  Eerst scoorde Berry Mulder fraai met een kopbal, maar hij “zou hebben geduwd”, en dus ging zijn feestje niet door.

Twee minuten later stond Timon Beimers ineens oog in oog met keeper Tiggeler, na een verdedigingsblunder en scoorde “cool” de 2-0.

Sparta reageerde geërgerd en Hembrecht kreeg terecht de gele kaart na een aanslag op Ard Slot.

Toen even later Timon Beimers heel handig een penalty versierde, en Richard Bouwmeester het vonnis voltrok (3-0) leek het een gelopen koers en brak de rust aan.

Maar na de pauze had WVF niet alleen de wind tegen, en kwam wat angst in de ploeg en Sparta ging volop in de aanval.

Dat resulteerde al snel in een doelpunt: Na een verdedigingsfout kon Jongman gemakkelijk 3-1 scoren.

Vanaf dat moment ging Sparta erin geloven en kwamen de kansen. Toch counterde WVF nog heel aardig en kreeg Peter v/d Streek een kans voor open doel, maar hij schoot (via de keeper) naast.

Het werd billen knijpen toen Hembrecht in de 62e minuut de 3-2 liet aantekenen, en de bal in de 66e minuut op de WVF-lat uiteenspatte.

Er viel nog maar één ploeg aan en de gelijkmaker was eigenlijk niet onverdiend:  Uit een afgeslagen aanval scoorde Nordberg fraai uit de rebound (3-3).

Met nog 20 minuten te gaan wisselde John Beijen: Bart Maarsse kwam voor een leeggespeelde Berry van Leyen en Anthony Everts moest toch aan de bak, hij verving Jonathan Brands.

Sparta viel aan, en zette WVF onder druk, maar toch kwamen er nog kansen voor Timon Beimers na goed doorgaan van Everts. Sparta scoorde nog een buitenspeldoelpunt.

Na 91 minuten verzoenden beide ploegen zich met dit gelijke spel.

Nog steeds niet verloren…. Zutphen ook gelijk gespeeld…..geen mooie wedstrijd, wel spannend…volgende week verder.

 

Door Harry Ham

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)