Maatwerktraject Zwolle inspirerend van start

Foto van auteur

Op 12 maart organiseerden de gemeente Zwolle en haar partner Windesheim een startbijeenkomst voor de leergang voor de 85 leidinggevenden van de gemeente. Doel van deze bijeenkomst was de deelnemers voor te bereiden op de start van hun tweejarige opleiding ‘Management Development’. De kick-off vond plaats in de Raadszaal van het gemeentehuis.

De gemeente Zwolle geeft sinds enige jaren invulling aan het opleiden en trainen van de eigen managers met het gemeentelijke Management Development programma. Om nu beter aan te sluiten bij de persoonlijke ontwikkelingsbehoeften van de leidinggevenden, is Windesheim betrokken bij de ontwikkeling van de leergang. Op 1 november 2006 is door Windesheim en de gemeente Zwolle een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het opleiden van alle managers van de gemeente Zwolle.

In de leergang die de gemeente Zwolle in samenwerking met Windesheim heeft ontwikkeld, staat ‘leiderschap’ centraal. Voor de kick-off was Manfred van Doorn van De Plannensmederij uitgenodigd om iets te vertellen over inspirerend leiderschap. Hij combineerde een nuchtere humoristische benadering met serieuze diepgang en praktische toepasbaarheid met zingeving en inspiratie.

In de aanloop naar de start van de tweejarige opleiding zijn in de afgelopen maanden onder begeleiding van Windesheim de individuele competenties en vaardigheden van alle deelnemers geïnventariseerd. Op die manier sluit de leergang naadloos aan bij wat de deelnemers al in huis hebben.