Zwolse sporters gehuldigd in stadhuis van Zwolle

Foto van auteur

Drie Zwolse sporters zijn woensdagmiddag 14 maart gehuldigd in het Zwolse stadhuis. De twee kegelaars en de deelnemer aan de triatlon ontvingen niet alleen een roos en een cadeaubon uit handen van sportwethouder Janco Cnossen, maar plaatsten ook hun handtekening in het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle. Ze leverden topprestaties op internationaal niveau.

Het gaat om Jan van Sleen, Nederlands Kampioen op het onderdeel sprint van de wintertriatlon in de categorie heren 60. Bij het jeugdkampioenschap kegelen werd Mark de Haan (8 jaar) Nederlands kampioen in de categorie 8-12 jaar en Michael van der Bend (19 jaar) Nederlands kampioen bij de jeugd. Wethouder Janco Cnossen sprak over de inspiratie die topsporters teweeg brengen. “Zwolle is trots op sporters die een topprestatie leveren. Trots, omdat we in Zwolle graag geïnspireerd worden. Omdat we graag in binnen- en buitenland bekend staan als een stad waar ambitieuze en succesvolle mensen tot bloei zijn gekomen”, aldus wethouder Cnossen.

Wintertriatlon (Assen, 28 oktober 2006)

  • Jan van Sleen: Nederlands kampioen op het onderdeel sprint van de Wintertriatlon in Assen, categorie heren 60 jaar.

NK Kegelen (Delft, 11 november 2006)

·         Mark de Haan, 8 jaar, heeft op 11 november 2006 tijdens het Nederlands jeugdkampioenschap Kegelen in Delft de eerste plaats behaald, in de leeftijdscategorie 8-12 jaar.

NK Kegelen (Delft, 11 november 2006)

·         Michael van der Bend, heeft op 11 november 2006 tijdens het Nederlands jeugdkampioenschap Kegelen in Delft de eerste plaats behaald, in de categorie jeugd.

“Voor een topprestatie moet je iets doen. Keihard trainen en discipline opbrengen. Overtuigingskracht hebben en in jezelf geloven. De sporters die we huldigen hebben dat gedaan. En al die inspanningen zijn beloond met mooie medailles.”

Sinds jaar en dag huldigt de gemeente Zwolle succesvolle sporters uit de stad. De eerste handtekeningen dateren van 1988. Sporters komen voor de huldiging in aanmerking bij een eerste plaats op nationaal niveau of een podiumplaats op internationaal niveau.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)