Sporten met een mix van kinderen

Zwolle – In het Bewegingshuis van Stadshagen vinden dit schooljaar op de woensdagmiddag weer allerlei activiteiten plaats voor kinderen die aangesloten zijn bij SportMix. SportService Zwolle heeft samen met de Calo een aantal jaren geleden dit initiatief genomen voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar die speciaal onderwijs volgen of, in het kader van het project ‘weer samen naar school’, regulier onderwijs volgen. Het doel van SportMix is dat de kinderen het plezier in bewegen ervaren en daarnaast kennismaken met een gevarieerd sport- en beweegaanbod.

SportMix is dé sportclub voor kinderen die bij de reguliere sportverenigingen om diverse redenen afhaken. Kinderen die behoefte hebben aan veiligheid, een duidelijke organisatie, structuur en individuele aandacht kunnen bij SportMix een gevarieerd programma van sport- en bewegingsactiviteiten volgen.

De coördinatie van SportMix ligt in handen van Ellen Hiemstra: “De naam SportMix zegt het eigenlijk al, onze doelgroep is een mix van kinderen. Daarbij zitten kinderen vanuit het speciaal onderwijs, zoals zeer moeilijk opvoedbare kinderen (zmok), zeer moeilijk lerende kinderen (zmlk) en bijvoorbeeld kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum of met adhd. Daarnaast zijn er ook kinderen uit het (speciaal) basisonderwijs. Wij zorgen ervoor dat alle kinderen zich op hun plek voelen. Er zijn zoveel kinderen in Zwolle, maar ook buiten Zwolle, die meer individuele aandacht nodig hebben. Zij kunnen niet meekomen bij een reguliere sportvereniging, omdat de extra begeleiding er niet is. Voor kinderen die hier komen is SportMix echt een uitkomst. SportMix stelt kinderen in staat om op hun eigen niveau te bewegen en (weer) plezier te hebben in het sporten en bewegen.”

Elke woensdagmiddag, met uitzondering van de schoolvakanties, vindt SportMix plaats. Kinderen maken tijdens het schooljaar kennis met allerlei verschillende sporten. Elk kind ontdekt waar hij of zij goed in is, maar vooral wat het kind leuk vindt om te doen. Bijzonder aan SportMix is de begeleiding. Kinderen kunnen sporten in kleine groepjes en krijgen individuele aandacht van enthousiaste Calo-studenten die tijdens hun studie leren om met deze doelgroep te werken. De sfeer tijdens de lessen is laagdrempelig. Als er kinderen zijn die een keertje mee willen kijken is dat geen probleem.

Het derde blok van dit schooljaar start op woensdag 2 februari 2011 en duurt tot en met woensdag 23 maart 2011:

– Van 14.00 tot 15.15 uur : Atletiek en Gym

– Van 15.30 tot 16.45 uur : Judo en 12+ Sport

Locatie: Bewegingshuis (Overtoom 3) in Stadshagen. De kosten voor deelname bedragen € 7,50 per blok.

SportMix wordt georganiseerd door SportService Zwolle. Voor meer informatie over en/of wilt u uw kind opgeven voor SportMix kunt u contact opnemen met Ellen Hiemstra, tel: 038-4547258 of ellenhiemstra@kpnmail.nl .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)