Groningse en Limburgse dialectliedjes

Zwolle – Verteltheater De Verhalenboot in Zwolle organiseert op vrijdag 28 januari om 20.30 uur een concert van de Groningse singer songwriter Martin Korthuis en de Limburgse singer songwriter Paul van Loo en songwriter-toetsenist Ivo Rosbeek. Zij spelen afwisselend Limburgse en Groningse liedjes en maken cross-overs tussen beide dialecten. Een genoegen voor toehoorders en muzikanten! De passie spat van de bühne!

martin20korthuis2020paul20van20loouitsnede.jpg

De gemeenschappelijke liefde voor de ‘vertolker van de Groningse ziel’, zanger en dichter Ede Staal, heeft hen bij elkaar gebracht. De Limburgse zanger Paul van Loo en toetsenist Ivo Rosbeek kregen in 2003 landelijke bekendheid en bewondering met hun vertolking in het Limburgs van de dichterlijke songteksten van legende Ede Staal.

Martin Korthuis is een Groningse folkzanger die ook dichter is: raak, poëtisch, zonder omhaal. Soms zelfs afgemeten en rauw. Net als bij Ede Staal ontstijgen Korthuis’ liedjes de taalgrens. Hij maakt respectvolle maar gewaagde vertalingen van de Amerikaanse folkzanger Townes van Zandt en van het Hooglied, in de prachtige Grunneger sproak. Wees er snel bij! Kaarten kopen via www.deverhalenboot.nl  of bij de Free Record Shop in heel Nederland. Informatie: www.martinkorthuis.nl  of www.paulvanloo.nl of www.degoedekamer.nl  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)