Verslag VV Berkum-DETO

Zwolle – VV Berkum speelt op zaterdag 15 januari thuis het inhaalduel tegen DETO en krijgt daarmee een ploeg op bezoek die in de top van de Hoofdklasse C meedoet. De club uit Vriezenveen staat op dit moment tweede op de ranglijst, met een gelijk aantal punten als koploper WHC maar met een slechter doelsaldo. Dat is een uitstekende prestatie van de vereniging die vorig jaar nog in de 1e Klasse D uitkwam en daar toen tweede werd.

“DETO speelt heel goed. Het is een ploeg met individueel goede spelers en een prima keeper,” aldus Berkum-coach Michel van Oostrum. “Veel van hun spelers zijn bij ons bekend zoals Gerard Kocks, waarmee ik zelf nog bij FC Emmen heb gespeeld, en Ruud Bruns die we ook nog kennen uit zijn HHC-periode.”

In de eerste helft van de competitie heeft het team van trainer Anton Wennemers een indrukwekkende serie neergezet. De laatste vijf wedstrijden werden allemaal gewonnen, waarbij in het laatste duel HZVV met 2-0 werd verslagen. Eind november maakte DETO indruk met een 3-1 zege op (toen nog) koploper SDC Putten en in de weken daarvoor werden ONS Sneek, ACV en Staphorst aan de kant gezet.

Berkum kan niet beschikken over verdediger Kees Dorgelo die met een blessure uit het trainingskamp in Duitsland terug kwam. Ook Roy Supèr en Frank Hoolsema, van wie was gehoopt dat ze na de winterstop weer konden worden ingezet, zijn nog steeds geblesseerd en bij Roy zou dat zelfs lang kunnen gaan duren. Positiever is het nieuws over Pascal Diender en Arjen Westrik die op de weg terug zijn en goed voor de dag kwamen in de onlangs gespeelde oefenwedstrijden, de laatste zelfs na anderhalf (!) seizoen blessureleed. “Pascal en Arjen deden het hartstikke goed maar we moeten ze wel voorzichtig terugbrengen en verstandig met ze omgaan,” aldus Michel van Oostrum. “Maar ook de vervangers moeten het laten zien en daar zijn we tot nu toe niet ontevreden over. Die ommekeer, na de mindere reeks in de eerste competitiehelft, gaat er 100 procent zeker komen!”

Gezien het competitieverloop tot nu toe zal het geen eenvoudige klus voor Berkum worden om tegen DETO punten te pakken en het is dus zaak om voor elke meter te strijden. De belangrijke wedstrijd op sportpark De Vegtlust begint zoals gebruikelijk om 15.00 uur en wordt geleid door scheidsrechter Van Duijn.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)