Bibi Dumon Tak en Jet Boeke in Zwolse bibliotheken

Zwolle – De bekende kinderboekenschrijfsters Bibi Dumon Tak en Jet Boeke, van respectievelijk Fiet en Dikkie Dik, zullen in de laatste week van de Nationale Voorleesdagen voorlezen, vertellen en tekenen in de Zwolse bibliotheken.

dikkie_dik.jpg

Woensdag 26 januari is Bibi Dumon Tak, schrijfster van het Prentenboek van het Jaar ‘Fiet wil rennen’ op bezoek in Bibliotheek Zwolle Zuid. Jet Boeke, de schrijfster en illustratrice van de bekende oranje kater ‘Dikkie Dik’  sluit de Nationale Voorleesdagen in Zwolle af tijdens een voorleesbrunch.

Struisvogel Fiet
‘Fiet wil rennen’ is het mooiste en beste prentenboek van 2010. Fiet de struisvogel staat daarom in 2011 centraal Tijdens de Nationale Voorleesdagen. Het boek werd in 2010 ook nog eens bekroond met een Zilveren Griffel. Genoeg redenen dus om de schrijfster Bibi Dumon Tak uit te nodigen voor een bezoek aan de bibliotheek in Zwolle Zuid. Daar leest zij op woensdagmiddag 26 januari om 14.00 en om 15.00 uur voor aan peuters en kleuters van 2 tot en met 5 jaar. Na afloop zal Bibi Dumon Tak ook boeken signeren. Deelname kost € 2,50. Reserveren wordt aangeraden en is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Dikkie Dik
Wie kent Dikkie Dik niet? De ietwat onbeholpen oranje kater uit Sesamstraat is zaterdag 29 januari middelpunt van een voorleesbrunch voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. Terwijl schrijfster en illustratrice Jet Boeke voorleest uit, tekent en vertelt over de belevenissen van Dikkie Dik, smikkelen de kinderen van een lekker broodje. C1000 Nagelmaeker stelt de brunch beschikbaar. Boekhandel Westerhof is aanwezig met heel veel boeken van ‘Dikkie Dik’. Natuurlijk zet Jet Boeke een mooie (hand)tekening in je eigen Dikkie Dik-boek! De voorleesbrunch start in Bibliotheek Stadshagen (zaal Cultuurhuis) om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 13.00 uur. Deelname kost € 2,50. Reserveren wordt aangeraden en is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)