Rolstoelbasketbal, snel en technisch

Zwolle – SCHIB, Studenten Contact Hulp en informatie bij Beperkingen, organiseerde woensdagmiddag een "workshop" rolstoelbasketbal.

img_8541_copy.jpg

SCHIB vindt dat een beperking geen belemmering mag vormen binnen de studie en komt op voor de belangen van haar leden. Ook wil het platform bewustwording creëren bij de rest van de studenten van Windesheim. Vanuit die gedachte organiseerde SCHIB een "workshop" rolstoelbasketbal. SCHIB organiseerde deze activiteit mede omdat zij zich hoofdzakelijk concentreert op wat een student met een beperking wél kan, in plaats van wat hij niet kan. SCHIB wil taboes doorbreken en mensen zonder beperking kennis laten maken met een beperking; dit maal was dat de rolstoel. De twee uitgenodigde toppers binnen de Nederlandse selectie, Paul Toes en Edwin Schalkx, lieten de valide rolstoelspelers zien en voelen, dat rolstoelbasketbal een snelle en technische sport is.

img_8554_copy.jpg

img_8559_copy.jpg

img_8623_copy.jpg


Menig valide deelnemer had moeite met het evenwicht, en sloeg dan ook met regelmaat achterover. De twee Nederlandse toppers speelden een (dol)wedstrijdje tegen een tiental valide spelers en konden aan het eind van de match, zonder te zuchten met een grote winst en als winnaar de zaal verlaten.

img_8568_copy.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)