Kunstenaars openen De Winkel in oude postkantoor

Zwolle – De Cultuurwerkplaats R10 opent De Winkel in het oude postkantoor aan de Nieuwe Markt in Zwolle. Hier kunnen kunstenaars die deelnemen aan de expositie "State of the Arts Zwolle 2011" van het Stedelijk Museum hun werk verkopen.

saz_de_winkel_pers_2.jpg

DeltaWonen stelt het pand voor 2 maanden ter beschikking. Gravue en Beeldprikkels, twee grafisch ontwerpbureaus bij R10, werken aan de huisstijl en de grafische producten. R10 heeft aan derdejaars studenten van Cibap – vakschool voor verbeelding twee opdrachten gegeven om het winkelproject in te vullen. Een aantal studenten gaat ontwerpen maken voor het winkelinterieur en andere groep gaat werken aan "guerrilla acties" om het publiek van het SMZ en de straat naar de winkel te krijgen. Donderdag 27 januari presenteren de studenten hun ontwerpen en ideeën aan een professioneel forum. Het winnende ontwerp wordt dan ook daadwerkelijk uitgevoerd in De Winkel. De studenten hebben dan een kleine week de tijd om het interieur te bouwen en De Winkel in te richten.

De kunstenaars en ontwerpers gaan zelf de winkel "bemannen", het publiek heeft dus met de makers zelf contact. Het aanbod is zeer breed, van kleine sierraden, via vazen tot grote doeken en beelden. Door de eigen inspanningen van de kunstenaars en het ontbreken van tussenpersonen (er wordt geen opslag doorberekend) zijn de prijzen lager dan bij reguliere exposities. R10 en het SMZ willen hiermee de huidige generatie kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers meer bekendheid geven en dichter bij het publiek brengen. Adriaan de Regt die de expositie State of the Arts initieert was na zijn aantreden als directeur bij het SMZ en zijn kennismaking met de stad blij verrast door het grote aantal en de goede kwaliteit van kunstenaars en hun werk! Die verbazing willen wij bij onze bezoekers overbrengen. En natuurlijk werk verkopen ….!

De opening is op 6 februari, om 15.00 uur in het SMZ opent wethouder Nelleke Vedelaar de expsoitie State of the Arts Zwolle2011. Om een uur of 16.30 nemen we de wethouder en de bezoekers mee naar De Winkel in het oude postkantoor aan de Nieuwe Markt. De expositie en de winkel loopt van 6 februari tot 4 april 2011. De openingstijden zijn donderdags van 10 – 17 uur, vrijdags van 10 – 17 en van 19 – 21 uur, zaterdags van 11 – 17 uur en zondags van 13 – 17 uur. Volg De WINKEL via www.r10.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)