Recordaantal wielrenners naar Ster van Zwolle

Zwolle – De Ster van Zwolle, die zaterdag 26 februari voor de 51ste keer gehouden wordt, is ook in 2011 traditiegetrouw de openingsklassieker van het seizoen. Voor het eerst prijkt de Ster van Zwolle dit jaar als 1.2-wedstrijd op de internationale UCI-kalender. Dit betekent een upgrading voor de Zwolse openingsklassieker met meer continentale ploegen, ook uit het buitenland, dan ooit aan de start.

De voor de Ster gekozen datum (26 februari) paste niet in het plaatje van Skil-Shimano, dat daarom de 26ste februari ontbreekt bij de start op het Grote Kerkplein. De renners worden daar weggeschoten door sportwethouder Gerrit Piek. Wel alle Nederlandse continentalteams zijn er met hun sterkste troeven. Han Vaanhold, ploegbaas van Cyclingteam Jo Piels waarbij ook Bert-Jan Lindeman (winnaar in 2010) rijdt, zegt dat een overwinning in de Ster van Zwolle, door het sterkere deelnemersveld, nog meer glans krijgt. De upgrading van het evenement heeft ook tot gevolg dat de organisatie een aantal ploegen uit binnen- en buitenland helaas teleur moest stellen. Maar liefst 25 teams van acht renners, het recordaantal van 200 renners, beginnen zaterdag 26 februari aan de ruim 170 kilometers tellende koers met start en finish in Zwolle.

Stermiss Yvonne Karst

Yvonne Karst is zaterdag 26 februari miss tijdens de 51ste Internationale Ster van Zwolle. Ze is tweeëntwintig lentes jong, mooi, blond, blauwogend en kijkt – ondanks dat ze een vriend heeft – nog niet naar trouwjurken. Wel kijkt Yvonne uit naar de Ster van Zwolle, die ze ook vorig jaar als miss meemaakte en daarvoor jaarlijks via de media volgde. ”Het is de eerste wedstrijd van het seizoen en dat maakt de Ster van Zwolle toch bijzonder,” zegt Yvonne, die op de laatste zaterdag van februari weer graag een kijkje achter de schermen neemt van de traditionele openingsklassieker van het landelijke wielerseizoen.

Haar wiegje stond 22 jaar geleden in Oldemarkt. Op jonge leeftijd verhuisde ze met haar ouders naar Curaçao, waar ze ook haar eerste schooljaar doorbracht. Daarna woonde Yvonne acht jaar met haar ouders in het Twentse Goor. Toen de familie Karst naar Zwolle verhuisde ging Yvonne uiteraard mee. ”Ik voel me thuis in Zwolle,” zegt Yvonne, die via de Campherbeekschool, het Gymnasium Celeanum, de Thorbecke scholengemeenschap en HBO Nederland op de vrije open universiteit belandde, waar ze managementwetenschappen studeert. Dit jaar hoopt ze af te studeren in bedrijfsrecht. Yvonne staat te boek als een bezige bij. Naast ’school’ is ze sinds haar veertiende al actief bij banketbakkerij De Kruyter, waar ze de administratie verzorgt van de Zwolse banketbakker. Ondanks dat Yvonne actief geweest is met paardrijden, tennis en fitness is ze geen sportieve hoogvlieger. ”Ik vind het wel mooi om naar sport op tv te kijken. Grote tennisevenementen en zo volg ik wel en ook de Tour de France volg ik in de zomermaanden via tv.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)