Spreekuur persoonsgebonden budget (PGB) verlengd

Zwolle – Het maandelijkse PGB-spreekuur van Steunpunt Informele Zorg in Zwolle wordt met een jaar verlengd. Op het spreekuur kunnen mensen die een persoonsgebonden budget (PGB) ontvangen of familieleden van mensen met een PGB, terecht met vragen over het financiële deel van het PGB. Deskundigen van Achmea Zorgkantoor beantwoorden vragen als ‘ik heb een indicatie voor een PGB, hoe gaat de verantwoording’, ‘ik heb geld over van het budget, wat doe ik daarmee’ of ‘hoe zit het met de belasting?’ 

Het gratis PGB-spreekuur ging als pilot van start op 24 augustus en werd vervolgens tot en met januari 2011 maandelijks herhaald (met uitzondering van de maand juli). Vanwege het grote aantal bezoekers van het spreekuur is besloten dit initiatief voort te zetten voor een periode van minimaal een jaar. Zowel de bezoekers van het spreekuur, als de deskundigen van Achmea Zorgkantoor zijn zeer te spreken over de laagdrempeligheid en het persoonlijke contact die het gratis inloopspreekuur kenmerken.

Steunpunt Informele Zorg

Steunpunt Informele Zorg, onderdeel van Vrijwilligerscentrale Zwolle, staat klaar voor mensen met behoefte aan advies en praktische ondersteuning op het gebied van informele zorg. Dat kunnen zorgvragers zijn, mantelzorgers of vrijwilligers. Daarnaast kunnen zorgvragers met een PGB een selectie maken uit het aanbod van hulpverleners die zich aangemeld hebben bij de PGB-vacaturebank.

Achmea Zorgkantoor

Voor het spreekuur werkt Steunpunt Informele Zorg samen met Achmea Zorgkantoor. Achmea Zorgkantoor voert de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) uit voor alle zorgverzekerden die in de regio wonen, dus ook voor die van andere zorgverzekeraars dan Achmea. De AWBZ dekt zware geneeskundige risico’s die niet onder de zorgverzekering vallen, zoals langdurige zorg thuis of opname in een verpleeghuis of instelling voor gehandicaptenzorg. Bovendien heeft het Achmea Zorgkantoor kennis van alles wat met de AWBZ-zorg te maken heeft, zoals de regeling PersoonsGebonden Budget (PGB).

Data en tijden
PGB-spreekuur: maandelijks op een dinsdag of donderdag van 09.00 tot 12.30 uur, Steunpunt Informele Zorg, Assendorperstraat 46 in Zwolle. De data op een rij: donderdag 24 februari, dinsdag 29 maart, donderdag 28 april, dinsdag 31 mei, donderdag 30 juni, dinsdag 30 augustus, donderdag 29 september, dinsdag 25 oktober, donderdag 24 november, dinsdag 20 december. Meer informatie: www.informelezorgzwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)