WijZ zoekt vrijwilligers voor project levensboek

Zwolle – Het verhaal van senioren is het waard om door te geven. Dat kan door middel van een levensboek waarin verhalen worden beschreven door middel van teksten, foto’s en illustraties. WijZ zoekt vrijwilligers om senioren te begeleiden bij het maken van zo’n levensboek. Het werk bestaat uit vragen stellen, luisteren en meehelpen met schrijven en vormgeving. Daarvoor zoeken we betrokken en creatieve vrijwilligers. Op donderdag 24 maart is er een kadertraining waarmee de vrijwilligers worden voorbereid op hun werk.

Oudere mensen hebben een verhaal. Ze hebben een lang leven achter zich waarin veel is gebeurd. Binnen familie en gezin, rondom hun werk. Ze hebben vreugde en verdriet meegemaakt en ze hebben geleerd van het leven. Dat verhaal is het waard om door te geven. En dat is ook wat veel ouderen op prijs stellen: praten over hun leven. Daarmee geven zij hun levenservaring en wijsheid door aan anderen. Tegelijkertijd helpt het vertellen hen, om hun eigen leven te overzien en het te accepteren zoals het is. Door samen met een vrijwilliger een levensboek te maken, heeft de oudere de gelegenheid zijn/haar verhaal te vertellen.

In ongeveer acht gesprekken praat de vrijwilliger met de deelnemers over zijn of haar leven. Dat gebeurt aan de hand van een aantal vaste onderwerpen: ”relaties”, “wonen”, “opleiding”, “beroep” en “kijk op het leven”. Als vrijwilliger help je vervolgens bij het ordenen en beschrijven van de verhalen. Daarna wordt er een mooi levensboek van gemaakt, met beeldmateriaal als foto’s, gedichtjes of andere illustraties.

Om dit werk goed voor te bereiden biedt WijZ een interessante kadertraining aan. Deze vindt plaats op donderdag 24 maart aanstaande van 11.00 uur tot 15.30 uur in WijZlocatie De Terp, Radewijstraat 1. Trainer is drs. Wout Huizing, stafmedewerker Reliëf en medeontwikkelaar van de methode “Mijn leven in kaart”.

 

Meedoen?

De vrijwilligers die wij zoeken zijn goed in luisteren, vaardig met schrijven en creatief. Zij kunnen zich tot 19 maart aanmelden bij  WijZ, Hennie van ’t Riet; 038 8515700 / 06-11628317 / h.vtriet@wijz.nu.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)