Gratis theater voor kinderen uit Diezerpoort

Zwolle – Op zaterdag 12 maart zijn kinderen van 8-12 jaar uit Diezerpoort welkom bij de voorstelling Rommelspoken in theater De Kerk.  Rommelspoken is een mix van spel en theater, waarbij kinderen samen met acteurs bouwen aan een heel bijzonder kunstwerk: een huis van zwerfafval. De voorstelling vormt de start van het project BLIK.vanger, een serie activiteiten om de aandacht te vestigen op een schoon Diezerpoort.

rommelspoken.jpg

Het stuk Rommelspoken speelt zich af in een weeshuis. Daar werkt een groep kinderen zich elke dag in het zweet om het pand schoon en opgeruimd te houden. Ze boenen, schrobben en sjouwen met vuilniszakken, maar toch blijft de huisbaas klagen over vuil en rotzooi. Als de kinderen ontdekken waarom, komt het tot een confrontatie. Want elke nacht verschijnen stiekem de rommelspoken, die er weer een bende van maken. Kinderen en spoken dagen elkaar uit om van rommel en afgedankte spullen een huis te bouwen. Wie durft te zeggen dat alle troep waardeloos is? Hoewel, de humeurige huisbaas denkt daar heel anders over…

De voorstelling is een verrassende mix van spel en theater, het is kijken én meedoen. Acteurs zorgen daarbij voor spannende momenten. De regie is in handen van Kaily van der Louw, student aan de artiestenopleiding van Deltion College. De rollen van kinderen en spoken worden vertolkt door de 8-tot 12-jarige deelnemers aan het Maxi-Axieprogramma van Travers Welzijn in Diezerpoort. Naast deze Maxi-Axie-deelnemers zijn bij de voorstelling ook alle andere kinderen van deze leeftijd uit Diezerpoort van harte welkom. Zij mogen spontaan aansluiten, meedoen en meehelpen met het bouwen van een huis van afval. Materialen om te bouwen zijn aanwezig.

Voorafgaand aan het stuk zullen kinderen en spoken door de wijk trekken op zoek naar rommel en afgedankte spullen. Dus wie een spook op straat signaleert, weet hoe laat het is… sluit je aan en doe mee!

Rommelspoken valt samen met de Landelijke Opschoondag van de week Nederland Schoon, waarbij in vele Nederlandse gemeenten bewoners de straat op gaan om in groepsverband op te ruimen. Rommelspoken is tevens de aftrap van het project BLIK.vanger in Diezerpoort, dat de aandacht wil vestigen op zwerfafval. Zwerfafval is één van de grootste ergernissen van bewoners in de wijk. Uit een samenwerkingsverband van bewoners en kunstenaars uit Diezerpoort is het initiatief ontstaan om te werken aan meer bewustwording. In de komende maanden gaan kinderen uit de wijk onder meer een film en een voorlichtingskrant maken, ze gaan afvalcontainers beschilderen en er komt een ontwerpwedstrijd voor een ansichtkaart over zwerfafval. Op 25 juni wordt het project feestelijk afgesloten. BLIK.vanger wordt ondersteund door Muzerie en Travers Welzijn.

Rommelspoken, speltheater voor kinderen 8-12 jaar uit Diezerpoort

Datum: zaterdag 12 maart 2011

Tijd: 14.00-16.00 uur

Locatie: Theater De Kerk (The Young Ones), Bisschop Willebrandtlaan 32 (naast Aldi)

Regie: Kaily van der Louw

Toegang: gratis

Ouders en andere belangstellende zijn doorlopend welkom om een kijkje te nemen en te zien hoe het huis van zwerfafval vordert.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)