Expositie van kindertekeningen na huiselijk geweld

Zwolle – Huiselijk geweld is vaak onzichtbaar, maar komt op grote schaal voor en heeft grote gevolgen. Met deze expositie, van 8 maart tot en met 28 maart in het Stadskantoor, wil Dimence aan een breed publiek zichtbaar maken wat huiselijk geweld betekent voor kinderen.

Het zijn tekeningen die kinderen tussen de 4 en 12 jaar hebben gemaakt tijdens groepsbijeenkomsten van Kind in de knel (4-7 jaar) en Let op de kleintjes (8-12 jaar) verzorgd door Dimence. Dit zijn preventieve groepen voor kinderen die getuige zijn geweest van geweld tussen hun ouders. Tijdens de bijeenkomsten hebben kinderen de gelegenheid om te vertellen wat ze hebben meegemaakt op een manier die past bij hun leeftijd.

Om de invloed van huiselijk geweld op kinderen ook onder de aandacht te brengen van anderen, heeft Dimence ouders en kinderen om toestemming gevraagd de tekeningen te mogen exposeren. Dat heeft geleid tot een tentoonstelling in de bibliotheek van Zwolle. Daarna heeft de expositie bij de Raad voor de Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg en Deltion gehangen. In 2011 zal deze expositie nog langs diverse plekken in Overijssel reizen. Van 8 maart tot 28 maart komt deze expositie in het Stadskantoor van Zwolle te hangen.

Iedere tekening kent zijn eigen verhaal. De tekeningen geven weer hoe kinderen de ruzies tussen hun ouders hebben ervaren. De tekeningen geven een beeld van de schuldgevoelens die kinderen soms hebben en ze tonen hun verdriet, hun boosheid en hun onmacht. Kinderen hebben echter ook een groot vermogen om onder moeilijke omstandigheden te overleven en hun veerkracht te behouden. Zo zien we ook in de tekeningen terug wat hun toekomstwensen zijn.

Voor meer informatie c.teriele@dimence.nl  of r.neeleman@dimence.nl  of telefoonnummer Dimence: 038 4269 522

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)