80 Jaar Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen Zwolle

Zwolle – De Zwolse afdeling van de ‘Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen (NBvP), Vrouwen van Nu’ viert dinsdag 29 maart haar 80-jarig bestaan. Dit wordt voor een groot deel mogelijk gemaakt door stichting De Gasthuizen, welke 1.000 euro toekent voor de organisatie van het jubileumfeest.

De viering vindt plaats in zalencentrum De Vrolijkheid in Zwolle, waar de vereniging ook haar maandelijkse bijeenkomsten houdt. De vrouwen van cabaretgroep Jeetje Mina uit Haaksbergen verzorgen het amusement. Daarnaast zullen diverse (bestuurs)leden een toespraak houden.

Om deze avond mogelijk te maken, stelt stichting De Gasthuizen een bedrag van 1.000 euro beschikbaar. Voorzitter Rie Strijker is blij: “Deze donatie is erg belangrijk voor de bond, aangezien er alleen deelnamegeld binnenkomt van de leden. Er is dus weinig tot geen extra geld over voor activiteiten als deze jubileumviering.” De Gasthuizen biedt financiële steun aan projecten die het welzijn van Zwolse senioren bevorderen.

Zwolle is een van de 539 afdelingen die de ‘NBvP, Vrouwen van Nu’ in heel Nederland telt. Er zijn 151 Zwolse leden, voornamelijk senioren. De vereniging zet zich in om Zwolse vrouwen de mogelijkheid te bieden zich op veel verschillende gebieden (verder) te ontwikkelen. Zo zijn er cursussen, drie leeskringen en diverse clubs, zoals een handwerkgroep, een bowlingclub en een tuinierclub. Verder worden er fiets- en wandeltochten gemaakt en culturele uitstapjes georganiseerd.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)