Het schoolvoetbaltoernooi gaat weer van start

Zwolle – Op woensdag 16 maart vindt de aftrap plaats van het 41e schoolvoetbaltoernooi voor de Zwolse basisscholen. De komende zes weken gaat er op verschillende sportparken in Zwolle gevoetbald worden om de prijzen. Dit jaar doet voor het eerst groep 3/4 niet mee met het toernooi. Desondanks zijn er toch nog 287 deelnemende teams in de vier overgebleven categorieën.

Dit betekent dat de komende weken ruim 3200 kinderen deelnemen aan het schoolvoetbaltoernooi van Zwolle. SportService Zwolle organiseert dit jaar de voorrondes van het toernooi in samenwerking met voetbalverenigingen Be Quick ’28, CSV ’28, SV Zwolle, ZAC en Zwolsche Boys. De afsluitende finale is net als voorgaande jaren in het stadion van FC Zwolle.

Er vinden net als voorgaande jaren vier wijkvoorrondes plaats verspreid over vier weken en dus ook over vier sportparken. De sportparken waarop gespeeld gaat worden, met de daarbij behorende organiserende verenigingen, zijn dit schooljaar opnieuw vastgesteld voor de komende drie jaar. Daarom zijn de speellocaties anders dan de voorgaande jaren. Daarnaast is het toernooi voor groep 3/4, in overleg met de voetbalverenigingen, komen te vervallen. Verder is de opzet van het toernooi hetzelfde gebleven. Tijdens de voorrondes wordt er gestreden in vier categorieën, te weten groep 5/6 jongens en meisjes en groep 7/8 jongens en meisjes. De twee beste teams van iedere categorie per wijkvoorronde mogen door naar de grote finale in het FC Zwolle stadion op 20 april.

De organisatie is blij dat ook de nieuwe scholen in Zwolle zich aanmelden voor het schoolvoetbaltoernooi. Zo nemen het Festival en de Veerezon uit Stadshagen dit jaar allebei voor het eerst deel aan het toernooi.

Naast een winnaar met de meeste gewonnen wedstrijden houden de scheidsrechters gedurende de middag de teams ook nauwlettend in de gaten op (on)sportief gedrag. SportService Zwolle en de voetbalverengingen hanteren een aantal Fair Play-regels, waarop de kinderen beoordeeld worden. Respect hebben voor de tegenstander en voor de scheidsrechters, naleving van de regels, zuinig en netjes zijn met het materiaal zijn dergelijke gedragsregels. Het team met de meeste ‘sportieve punten’ wint aan het eind van de middag de Fair Play-bokaal.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)