De Schatgraver wint Grote Zwolse Verkeersquiz 2011

Zwolle – Na te hebben doorstaan van de voorronden met 800 kinderen van de diverse basisscholen in Zwolle was het donderdag 10 maart zover: de basisschool De Schatgraver heeft de Grote Zwolse Verkeersquiz 2011 gewonnen. Uit handen van burgemeester Henk Jan Meijer hebben de kinderen van De Schatgraver de Zwolse wisselbeker en gouden medailles ontvangen.

10-03-2011_zwolse_verkeersquiz_met_jochem_van_gelder_in_de_spiegel_8.jpg

Onder de leiding van Jochem van Gelder vandaag is de finale van de Zwolse Verkeersquiz. Een nek-aan-nekrace, was het op het eind. Maar zoals het altijd gaat, er kan maar één winnaar zijn, en dat was De Schatgraver, de winnaar van de eerste Grote Zwolse Verkeersquiz. Met één punt verschil won De Schatgraver van de Aquarel. De winnaar van de spandoekenwedstrijd De Sprankel is op de derde plaats geëindigd. Op laatste plaats in de finale uitgekomen is De Montessori.

10-03-2011_zwolse_verkeersquiz_met_jochem_van_gelder_in_de_spiegel_1.jpg

10-03-2011_zwolse_verkeersquiz_met_jochem_van_gelder_in_de_spiegel_2.jpg

10-03-2011_zwolse_verkeersquiz_met_jochem_van_gelder_in_de_spiegel_5.jpg

Voorrondes en finales

De finale van de Grote Zwolse Verkeersquiz vond vandaag plaats in theater De Spiegel en gepresenteerd door Jochem van Gelder – bekend onder meer van Het klokhuis, Praatjesmakers en Willem Wever. In de finale streden acht basisscholen tegen elkaar, te weten: De Aquarel, Montessori, De Ichtus, De Ark, De Schatgraver, De Sprankel, De Wilgenburg en De Duyvencamp. Van elke school speelden de twee beste leerlingen mee. De eindstrijd bestaat uit een halve finale en een eindfinale. In de halve finale streden de twee beste kandidaten van een school tegen drie andere koppels. De beste twee koppels gingen vervolgens door naar de eindfinale.

10-03-2011_zwolse_verkeersquiz_met_jochem_van_gelder_in_de_spiegel_3.jpg

Grote Zwolse Verkeersquiz

Verkeerseducatie is van levensbelang. Gedrag is één van de bepalende factoren voor verkeers(on)veiligheid. Ook al zijn alle wegen veilig ingericht, de weggebruiker moet zich ook veilig gedragen. Daarom zet de gemeente Zwolle met verkeerseducatie zich in voor de meest kwetsbare verkeersdeelnemers zoals kinderen. Onderdeel van deze permanente verkeerseducatie zijn de verkeerslessen op het basisonderwijs.

Tijdens de Grote Zwolse Verkeersquiz 2011 werd de verkeerskennis van de basisschoolleerlingen in Zwolle dit jaar voor het eerst getoetst. De verkeersquiz is mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van de provincie Overijssel.

10-03-2011_zwolse_verkeersquiz_met_jochem_van_gelder_in_de_spiegel_7.jpg 
Vlnr: Tessa Hooiveld en Suzanne Lambers van school De Schatgraver…

10-03-2011_zwolse_verkeersquiz_met_jochem_van_gelder_in_de_spiegel_4.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)