Vrijwilligerscentrale Zwolle actief tijdens NL Doet

Zwolle – Vele duizenden mensen steken tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet, vrijdag 18 en zaterdag 19 maart, de handen uit de mouwen voor vrijwilligersklussen. Zo ook een groot deel van de medewerkers van Vrijwilligerscentrale Zwolle. “Wij willen van NL Doet een jaarlijks terugkerende activiteit van ons team maken.” 

De bedoeling van NL Doet is dat zoveel mogelijk mensen een dag(deel) meehelpen aan een van de vele vrijwilligersklussen die organisaties aanbieden. Onder de vrijwilligers zijn ook groepen collega’s, vrienden en klasgenoten. Vanuit Vrijwilligerscentrale Zwolle (VCZ) komt een groep collega’s in actie. “Als vrijwilligerscentrale zijn wij dag in dag uit bezig met alles rond vrijwilligerswerk in Zwolle. Zodoende zijn wij van mening dat wij niet achter kunnen blijven tijdens NL Doet”, vertelt Debby Alberts, consulent Steunpunt Vrijwilligerswerk van VCZ. “De bedoeling is dat we vanaf nu jaarlijks deelnemen aan NL Doet. Daarbij kan iedere medewerker zelf aangeven of hij meedoet en op welke dag.”

Dit jaar steken op vrijdagmiddag zes VCZ-medewerkers en een bestuurslid van VCZ de handen uit de mouwen in verzorgingshuis Nieuwe Haven. “We gaan één op één aan de slag met dementerende bewoners van het verzorgingshuis. Een spelletje doen bijvoorbeeld, of wandelen”, zegt Alberts.

Op de zaterdag helpen zes VCZ-medewerkers als gastvrouw op de open dag van de Isala klinieken in Zwolle. Alberts: “Zo bieden wij een deel van de extra handen die nodig zijn tijdens deze dag.”

Vorig jaar waren er al 150.000 mensen actief op de derde vrijdag en zaterdag van maart. Dit jaar verwacht de organisatie zelfs een kwart miljoen deelnemers, die samen ruim 6.000 verschillende klussen gaan verrichten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)