Studentroeiers Boreas winnen opening wedstrijdseizoen

Zwolle – Afgelopen weekend behaalden wedstrijdroeiers Christiaan Sijmons (20) en Bas Tielbeke (23) van de Zwolse Studenten Roeivereniging Boreas een eerste plek tijdens de Heineken Roeivierkamp in Amsterdam. In een gecombineerde acht bleken zij na het verroeien van vier afstanden het snelst in hun veld. Daarmee was Boreas direct succesvol tijdens de opening van het wedstrijdseizoen in 2011.

Samen met roeiers van Asopos de Vliet (Leiden) en Euros (Enschede) hielden de Zwolse studenten op de Amstel onder meer boten van Nereus (Amsterdam), Laga (Delft) en Vidar (Tilburg) achter zich. Milou Vogelsang (Euros) stuurde de combinatie-acht, Sijmons zat op slag. Zaterdag behaalden de roeiers een derde plaats op de 2500 meter en wonnen zij de 250 meter. Zij vervolgden hun sterke optreden met een tweede plaats op de 750 meter en een derde plaats op de 5000 meter.

Sijmons en Tielbeke maakten vorig seizoen hun debuut als wedstrijdroeier. Ze maakten toen deel uit van de succesvolle lichte heren vier met stuurman van Boreas. Successen waren er toen onder meer met een tweede plaats op de Varsity en met winst in twee nationale wedstrijden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)