Open Dag bij Blue Hawks

Zwolle – De Zwolse honkbal en softbalvereniging Blue Hawks opent het nieuwe seizoen feestelijk. Dat gebeurt zaterdag 9 april van 12.00 tot en met 15.00 uur door middel van een Open Dag. Voor aanvang van de eerste competitiewedstrijd van één van de jeugdteams van Blue Hawks wordt de ceremoniële eerste bal van het seizoen gegooid.

Blue Hawks opent dit jaar het seizoen feestelijker dan ooit. Op de dag dat de twee jeugdteams van Blue Hawks op het sportpark in Holtenbroek hun eerste competitiewedstrijden spelen, wordt een Open Dag gehouden. Tijdens deze dag krijgen alle geïnteresseerden, van jong tot oud, gratis de kans om op een bijzondere manier kennis te maken met honkbal en softbal.

Honkbal staat de laatste tijd weer volop in de belangstelling. Het Nederlands team verbleef vorige maand in de Verenigde Staten om tegen teams uit de Major League te spelen. Deze maand was een vertegenwoordiger van Major League Baseball, de grootste proforganisatie in de honkbalwereld, in Nederland aanwezig bij de presentatie van de plannen om voor het eerst in de historie wedstrijden uit de Amerikaanse Major League naar Nederland te halen.

Tijdens de Open Dag van Blue Hawks krijgt iedereen, van jong tot oud, weer de kans om op een bijzondere manier kennis te maken met honkbal en softbal. Zo is er de mogelijkheid om te slaan op live pitching, oftewel een echte pitcher. Ook kun je deelnemen aan een spectaculaire Homerun Derby. Bij allebei de activiteiten zijn leuke prijzen te winnen. Daarnaast heb je natuurlijk de mogelijkheid om speluitleg te krijgen, of een balletje te gooien met één van de spelers van het heren honkbalteam.

Voorafgaand aan de Open Dag wordt het seizoen voor Blue Hawks officieel geopend. Dit gebeurt door middel van de ceremoniële eerste bal, sinds 1910 een traditie in het honkbal. Deze bal wordt gegooid door Jason Kollen. De pitcher van Blue Hawks speelde enige tijd voor honkbalhoofdklasser Mr.Cocker HCAW en was vorig jaar een belangrijke schakel in het kampioenschap voor het heren honkbalteam van Blue Hawks.

De Open Dag valt samen met de eerste competitiewedstrijden van de jeugdteams van Blue Hawks. De pupillen (10 tot en met 12 jaar) openen om 10.00 uur het seizoen op eigen veld met twee wedstrijden tegen WSB uit Apeldoorn. Aansluitend speelt het aspirantenteam om 13.00 uur tegen Blue Devils uit Meppel. Naast de wedstrijden en de Open Dag is er muziek, gratis popcorn en hamburgers. De toegang is natuurlijk gratis.

Wil jij kennismaken met honkbal, softbal, of Blue Hawks? Of wil je de eerste competitiewedstrijden van het seizoen niet missen? Kom dan ook zaterdag 9 april tussen 12.00 en 15.00 uur naar het sportpark van Blue Hawks aan de Bellinistraat 45 in Holtenbroek. Kijk voor meer informatie op www.bluehawks.nl .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)