Waterval Vertelfestival presenteert eerste try-out

Zwolle – ‘Ik was weg, en daar was jij’. De onvermijdelijke strijd tegen jezelf. Tijdens de feestelijke uitreiking van de Zwolse integratieprijs PLURIFORM 2011 vertellen drie verhalenvertellers tegen de achtergrond van twee religies hun zielenstrijd in een dynamisch theaterstuk.

Het theaterstuk is geproduceerd door de Verhalenboot en zal vrijdag 1 april voor het eerst – in een verkorte versie – aan het publiek worden getoond op locatie Deltion College in Holtenbroek. ‘In den beginne was er niets…’ De verhalenvertellers (Toos Lichtenberg, Aline Stuut en Marieke Kamphuis) strippen in een vijftien durend theaterstuk hun ziel naakt. De jonge vrouwen vertellen over onzekerheid en wrok en integreren daarin bekende en minder bekende verhalen uit het christendom en de islam. Zonder moralistische boodschap, maar vooral met veel passie.

Pluriform
De integratieprijs PLURIFORM 2011 is een initiatief van Artikel 1 Overijssel.  Deze prijs is twee jaar geleden in het leven geroepen om burgers en organisaties te steunen die zich inspannen om een bijdrage te leveren aan de integratie in Zwolle.

Waterval Vertelfestival
‘Ik was weg, en daar was jij’ is een voorproefje van de grote premiere die tijdens het Vertelfestival Waterval (3, 4 en 5 juni) zal plaatsvinden. Het theaterstuk zal dan in zijn geheel (45 minuten) te zien zijn op het grootste internationale vertelfestival van Nederland.  

Locatie
Deltion College in Holtenbroek, Sweelinckplein, Mozartlaan 15, Parkeren bij P1.

Tijd
17.00 uur – 21.00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)