Sportgala 2011 Wijthmen, Herfte e.o.

Zwolle – Zaterdagavond 16 april wordt in het Kulturhus in Wijthmen het 4e Sportgala gehouden. Elfstedentochtwinnaar Reinier Paping, Europees kampioen Triathlon (40+) René Poppe, meervoudig dressuur (int. / nat. ) kampioene Femke Beljon en sportwethouder Gerrit Piek hebben hun medewerking toegezegd aan deze avond.

In 2007 verrichte Erica Terpstra de officiële opening van het Kulturhus in Wijthmen. De bouw hiervan is een sprekend voorbeeld voor deze sociale gemeenschap met haar rijke verenigingsleven. Het laatste sportgala werd 7 jaar geleden georganiseerd. Door de bouw van het Kulturhus heeft dit sportieve evenement een tijd lang niet kunnen plaatsvinden. Dit door de Wijthmeners en Herftenaren zo gewaardeerde  evenement beleeft zaterdag 16 april haar 4e editie. Tijdens het Sportgala worden de Sportpersoonlijkheid (m/v) , Sportploeg en de Vrijwilliger van het jaar gekozen, allemaal uit de rijke sportieve historie en traditie die het dorp en de omliggende buurtschappen kennen en zo kenmerken. Daarnaast is er de aanmoedigingsprijs  voor de vele vrijwilligers, supporters en talenten die Wijthmen en Herfte rijk zijn.

Alhoewel de gemiddelde buurtbewoner wars is van poespas leeft het evenement onder de buurtgenoten. De schoenen worden gepoetst, het nette pak en de avondjurk kunnen weer eens de kast uit, want galakledij is verplicht. Zoals men gewoon is in Wijthmen en Herfte maken vele handen deze avond mogelijk, en is er door diverse sponsoren een heleboel mogelijk gemaakt. De muzikale omlijsting van deze avond is in handen van zangeres Hanneke van Laanen, de presentatie wordt verzorgd door  Harry van Zwieten.

Aanvang 21.00 uur in het Kulturhus te Wijthmen. Stemmen kan tot 11 april op www.wijthmen.nl. Zie deze website ook voor verdere informatie over het Sportgala.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)