CJG Inlooppunt West van start

Zwolle – Het Centrum voor Jeugd en Gezin Inlooppunt West heeft onderdak gevonden in het tijdelijke gezondheidshuis De Verbinding in Stadshagen. Vanaf 12 april kunnen ouders, jongeren en kinderen met allerlei opvoed- en opgroeivragen terecht aan de Oude Wetering 84. De officiële opening van het gezondheidhuis en het CJG is begin juni.

Met de intrek van het CJG in het gezondheidshuis is een voor Zwolle unieke samenwerking ontstaan, waar niet alleen ouders en kinderen van profiteren maar ook professionals die elkaar sneller en makkelijker weten te vinden. Opvoeden, opgroeien en gezondheid liggen heel dicht bij elkaar. Onderwerpen zoals overgewicht, huiselijk geweld, zindelijkheid en pubergedrag komen ter sprake bij de huisarts, maar ook bij het CJG. De stap van de fysiotherapeut naar het CJG wordt daardoor makkelijker en een verwijzing van het CJG naar bijvoorbeeld de huisarts meer vanzelfsprekend. Wijkbewoners Stadshagen en Westenholte hebben inmiddels De Gezondheidskrant over de aanstaande verhuizing en de verbinding tussen het CJG en de gezondheidspartners op de deurmat liggen.

 

Tijdens de inloopspreekuren van het CJG is een medewerker aanwezig die direct kan helpen. Met tips, een cursusaanbod, een persoonlijk advies en als dat nodig is met ondersteuning of hulp. Een afspraak maken is niet nodig en de hulp is gratis.

De inloopspreekuren zijn:

Maandag          van 15.30 tot 16.30 uur en het zuigelingenspreekuur van 15.00 tot 16.00 uur

Dinsdag           van 15.30 tot 16.30 uur

Woensdag        van 13.30 tot 14.30 uur en het zuigelingenspreekuur van 13.00 tot 14.00 uur

Het CJG is telefonisch te bereiken tijdens kantooruren via (038) 455 46 55. Antwoorden op allerlei opvoed- en opgroeivragen zijn ook online te vinden www.cjgzwolle.nl . Staat de vraag er niet bij, dan kan deze ook online of per mail info@cjgzwolle.nl gesteld worden.

Zwolle heeft inmiddels drie Inlooppunten CJG, in de stadsdelen zuid, oost en nu ook in west. In noord start in de loop van het jaar het vierde inlooppunt. In alle Inlooppunten kan iedereen terecht ongeacht in welk stadsdeel men woont. De adressen en de inloopspreekuren zijn te vinden op de website.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)