CSV’28 zegeviert in Lutten

Zwolle – Het was voor velen een vraag, of CSV’28 zich in de uitwedstrijd tegen de SC. Lutten zou kunnen herstellen van de uitglijder tegen Avereest. In een niet bijster goede wedstrijd werden wel de te verdelen punten gepakt.

CSV ’28 begon niet attent en dat leverde de sc. Lutten direct 2 goede mogelijkheden . Eerst voor rechterspits Camiel Slot van Lutten, die daar echter niet meer dan een hoekschop uithaalde en daarna op aangeven van dezelfde Slot, een mooie kans voor Frank Altena die uit vrije positie echter hoog overschoot. CSV ’28 was wakker en liet door vroeg te storen de thuisploeg niet in zijn spel komen. CSV zocht ook nadrukkelijk het vijandelijke doel en met snel succes, want na 10 minuten rondde Gert-Wim van de Esker een voorzet op maat van Thomas Wieringa doeltreffend met het hoofd af (0-1). De sc. Lutten stelde daar een lastig schot van David Koopman tegenover maar Wibo van Dijk, die een uitstekende wedstrijd keepte, redde bekwaam.

Ook keeper Schlepers van Lutten toonde zijn klasse en voorkwam ten koste van een hoekschop dat Thomas Wieringa in de bovenhoek zou scoren. Uit diezelfde hoekschop raakte Peter Bruintjes de paal. De rest van de eerste helft was niet goed, waarbij CSV ’28 door veel te praten, zichzelf behoorlijk uit de wedstrijd haalde. Na de thee ging CSV ’28 voortvarend van start met kansen voor Gert-Wim van de Esker en Lauwand Suleiman. De sc. Lutten was in de 2e helft minder gevaarlijk en hanteerde hoofdzakelijk de lange bal, waar de verdediging van CSV nu veel beter op ingespeeld was. Slecht verdedigen van CSV leverde vrije schietkansen op voor Ewout Spijker en de ingevallen Danny Kuiper, maar verder kwam de sc. Lutten eigenlijk niet. De wedstrijd werd 5 minuten voor tijd definitief beslist toen Thomas Wieringa een vrije trap mocht nemen en de bal, nog net aangeraakt door Gert-Wim van de Esker, in het doel van Lutten verdween (0-2). In de volgende minuut voorkwam Wibo van Dijk met een fraaie redding dat de doorgebroken halfspeler David Koopman voor Lutten succes zou hebben, terwijl CSV  ’28 via Yavuz Özdemir, die een slechte eerste helft liet volgen door een betere tweede, nog eens de paal raakte. De laatste kans was voor CSV ’28, maar de ploeg wist, ver in blessuretijd, een 3 tegen 1 situatie niet uit te buiten. Toen de uitstekend leidende scheidsrechte Frans Beser voor het einde floot, had CSV ’28, zeker in de eerste helft, geen goede wedstrijd gespeeld maar hield daar wel 3 punten aan over.

De volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Hardenberg ’85.

Maurits Vermeulen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)