Inspirerende conferentie ‘Robotisering & Onderwijs’

Zwolle – Op donderdag 28 april a.s. vindt op de campus van het Deltion College de Conferentie ‘Robotisering & Onderwijs’ plaats. De Stichting The Art of Robotics en het Deltion College organiseren samen een inspirerende conferentie rondom het thema ‘robotics’.

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van robottoepassingen. Tijdens deze conferentie ontmoeten onderwijs, beleidsmakers van de overheid en instellingen en het bedrijfsleven elkaar om ervaringen te delen en elkaar te inspireren. De rode draad tijdens deze dag is: vermenigvuldigen door te delen. Door robotica te beleven, te zien, ideeën te delen, elkaar te inspireren en gesprekken aan te gaan over de onbegrensde mogelijkheden, kunnen nieuwe combinaties en praktische samenwerkingsverbanden ontstaan rondom dit thema. Naast inspirerende sprekers zijn er vele voorbeelden van creatieve en speelse robottoepassingen te zien en ook zelf te ervaren. Tijdens het middagprogramma wordt aan de hand van tafelgesprekken een beeld gevormd van nieuwe verbindingen, mogelijkheden en win-win situaties.

Robottechnologie staat momenteel op hetzelfde punt als 20 jaar geleden de PC; de techniek is breed voorhanden, maar de ontwikkeling van de toepassingen in zowel industrie als in de thuisomgeving, zorg, ICT, vervoer etc. staat nog in de kinderschoenen. Dit is een uitdagende zoektocht waarin creativiteit en vakmanschap onontbeerlijk zijn en het onderwijs een belangrijke verbindende rol kan spelen. Aanwezigen zullen naar huis gaan met waardevolle nieuwe inzichten, ideeën en contacten. Geïnteresseerden zijn uitgenodigd om deel te nemen en hun bijdrage te leveren door hun aanwezigheid en inspirerende inbreng. Deelname is gratis, aanmelden is gewenst.

Voor aanmelden en meer informatie: www.deltion.nl/robotics/conferentie

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)