Open Dag nieuwbouw Isala Klinieken

Zwolle – De bouw van het nieuwe ziekenhuis vordert gestaag. Daar is de Isala Klinieken trots op en dat laten ze u graag zien. Hoe kan dat beter dan u met eigen ogen de bouw van dichtbij te laten bewonderen? Daarom organiseren Isala klinieken en BAM Utiliteitsbouw regio Oost op zaterdag 28 mei de Dag van de Bouw. Van 10.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom op het bouwterrein. De toegang is gratis.

20-04-2011_hoogste_punt_isala_09.jpg

Voor deze speciale dag is er een route door, langs en rond de nieuwe gebouwen uitgezet. Op de route vindt u informatiepanelen, foto’s en zogenaamde artist impressions (grafische weergaven van het uiteindelijke resultaat). U doorloopt dus een expositie-achtige route waarin u informatie krijgt over de bouw en het ziekenhuis. U leest bijvoorbeeld over duurzame kozijnen, energiezuinige warmte- en koelinstallaties en het gebruik van bamboe. Maar ook over het ontwerp van het ziekenhuis, de proefopstellingen, de indeling van de vlinders en de zorg voor de bomen. Samen met uw eigen close-up van de huidige bouwfase krijgt u zo een goede indruk van de bouw en ons nieuwe ziekenhuis.

Ingang en informatiemarkt

De rondgang start bij vlinder 4 (ingang Dr. van Heesweg) kunt u een kopje koffie of thee drinken en de informatiemarkt bezoeken. Op deze markt komt u in contact met bedrijven die ons ziekenhuis bouwen, zoals BAM Utiliteitsbouw, en bouwopleidingen, zoals Fundeon. De medewerkers vertellen u graag over hun werkzaamheden en staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

De route

Vanaf de start bij vlinder 4 volgt u de blauw-witte borden met de pijlen. De route brengt u allereerst naar de centrale hal, waar we vanaf 2013 onze bezoekers ontvangen. Daarna loopt u langs vlinder 3 naar vlinder 2, waar u een kijkje binnenin neemt. Hier is al duidelijk zichtbaar hoe de ruimtes eruit gaan zien. Hierna loopt u door het atrium van vlinder 2. Dit is de grote binnentuin waarop alle verpleegafdelingen uitkijken.

Vanuit vlinder 2 loopt u weer naar buiten langs vlinders 2 en 1. Onderweg komt u langs het kindermetselplein, waar kinderen zelf kunnen metselen met de originele gekleurde Isala-steen. Vervolgens loopt de route langs het laadplatform bij het logistiek centrum. Hier kunt u het échte kleurige metselwerk goed zien. Na een rondje om vlinder 1 eindigt uw bezoek bij een informatiepunt. Om het bouwterrein te verlaten, volgt u het bord ‘Uitgang’ terug langs de gebouwen.

Praktische informatie

Om veiligheidsredenen is de route afgezet met hekken. De route loopt helemaal over de begane grond.

Naast de parkeermogelijkheden bij locatie Sophia is extra parkeergelegenheid beschikbaar bij FC Zwolle. Verkeersregelaars zullen het verkeer in goede banen leiden. Om grote verkeersproblemen te voorkomen, adviseren we om – indien mogelijk – op de fiets te komen. Op het parkeerterrein van BAM Utiliteitsbouw is een grote fietsenstalling opgesteld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)