Politie zoekt inbreker

Foto van auteur

Op dinsdag 26 september werden twee mannen aangehouden die even daarvoor betrapt waren op inbraak in een auto aan de Werkerlaan. De politie is nog steeds op zoek naar een derde verdachte en wil daarom in contact komen met eventuele getuigen.

Die avond rond 18.45 uur kreeg de politie de melding dat drie mannen in een auto hadden ingebroken aan de Werkerlaan. Uit de auto, waarvan het alarm afging, werd een tas en een portemonnee weggenomen. De drie daders waren in een auto weggereden in de richting van de Milligenplas. Deze auto werd even later door agenten gezien op de Blaloweg. Nadat de agenten de auto uit het zicht waren verloren troffen ze deze aan op de Grote Voort. Bij de auto bevond zich een 21-jarige man uit IJsselstein. Hij werd aangehouden. In de omgeving werd gezocht naar de andere verdachten.

Op het talud van de A28 werd één van hen aangetroffen. De man dacht te kunnen ontkomen door de A28 over te steken, maar in de Veeralleebuurt werd deze 20-jarige man uit Utrecht alsnog aangehouden. De derde man werd helaas niet meer aangetroffen. Wel werden de tas en de portemonnee in de omgeving teruggevonden. De twee aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld. Zij weigeren een verklaring af te leggen. De recherche van de Zwolse politie is daarom op zoek naar getuigen van de auto-inbraak aan de Werkerlaan die nog niet met de politie gesproken hebben. Ook personen die die avond op de Grote Voort mogelijk de derde verdachte hebben gezien worden gevraagd contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.