“WVF mist overtuiging”

Foto van auteur

WVF is behoorlijk van slag de laatste weken en dreigt de titelaspiraties te kunnen vergeten in de huidige vorm. In een bijzonder matige wedstrijd liet WVF zich verrassen door de gasten uit Vroomshoop.

Niek Maathuis opende al in de 11e minuut de score 0-1. WVF wist nog wel gelijk te maken via een strafschop van Piet de Jong maar kort daarna kwamen de Boys weer op voorsprong via Kok. Kort voor rust opnieuw strafschop voor WVF maar ditmaal wist de keeper de bal te stoppen. Na rust een onmachtig WVF. De beslissing viel in de 69e minuut opnieuw door Kok: 1-3 eindstand.

Na de hoopgevende 2e helft van vorige week in Zutphen bleek dat WVF nog steeds zoekend is naar de vorm. De overtuiging in eigen kunnen ontbrak volledig en de ontknoping van deze competitie lijkt verkeerd uit te pakken voor de Westenholtenaren.

Na wat aftasten wisten de gasten in de 11e minuut, na een diagonale pass op links en misgrijpen van de WVF verdediging, via Maathuis te scoren. WVF herstelde niet echt van deze tegenslag en wist slechts tot spaarzame kansjes voor Richard Bouwmeester en Berry Mulder te komen. In de 27 e minuut kopte Berry Mulder goed door op Timon Beimers die werd afgehouden door een verdediger. De strafschop werd benut door Piet de Jong.

Lang kon hier niet van worden genoten want krap een minuut later wisten de gasten uit een vrije trap te scoren via hun topschutter Kok: 1-2.

WVF drong meer aan en enkele vrije trappen zorgden voor gevaar. Vlak voor rust de ultieme kans om gelijk te maken: opnieuw een strafschop na een buiteling en schreeuw van Berry Mulder. De keeper wist ditmaal de inzet van Piet de Jong wel te stoppen.

Direct na rust wist dezelfde Piet de Jong wel te scoren maar de scheidsrechter keurde de treffer af wegens een vermeende overtreding. Er leek een behoorlijk offensief te komen van WVF met kansen via een kopbal van Erik Gorter, een afstandpegel van Richard Bouwmeester en inzet van Berry Mulder.

Na onnodig balverlies op links van Richard Bouwmeester wist opnieuw Kok met een bekeken lobje over Michel van de Aa te scoren: 1-3.

WVF probeerde daarna nog wel te wedstrijd te keren maar wist geen echte vuist te maken om de tegenstanders in de problemen te brengen. De beste kans was er in de 83e minuut nog voor de bezoekers maar de inzet belandde naast het doel. Doelpogingen van Peter van de Streek en Martijn Ruysch troffen ook geen doel meer.

Trainer John Beijen gaf aan dat hij bij zijn ploeg vanmiddag ook elke overtuiging miste. Afspraken werden niet nagekomen en ook zijn pissige woorden in de rust hadden geen effect op zijn ploeg, die in de huidige vorm hard op weg is in enkele weken het kampioenschap te verspelen. Enig lichtpuntje is dat Zutphen vanmiddag tegen Enschede niet tot de volle winst kwam maar nu wel de titelkansen in eigen hand heeft. We wachten de laatste 3 wedstrijden af en hebben komend weekend geen competitieverplichtingen.

Bert Kamerman

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)