IVN Zwolle organiseert Oer is Stoer!

Zwolle – Terug naar het leven in de Oertijd met Oer is Stoer. Deze buitenactiviteit voor gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar wordt op zondag 5 juni verzorgd door het IVN Zwolle e.o. in Doepark Nooterhof aan de Goertjesweg 1 te Zwolle.

Oer is Stoer is onlangs bekroond door de landelijke Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie. ‘Deze praktisch gerichte activiteit, brengt kinderen en hun (groot)ouders bijeen in spel en fantasie in het omgaan met natuur en cultuurhistorie.’ Met Oer is Stoer ga je terug in de Oertijd, beleef dit met prehistorische vaardigheden. Hoe maak je vuur zonder lucifers? Welke planten kun je eigenlijk eten? Hoe gaat vlechten en weven? Jagen, sporen zoeken en nog veel meer. Oer is Stoer vindt plaats tijdens de Themaweek Natuurlijk Duurzaam. In de week van 4 tot en met 11 juni 2011, wordt de Themaweek Natuurlijk Duurzaam in de gemeenten Zwolle, Staphorst en Zwartewaterland georganiseerd.

Organisaties, stichtingen, scholen en bedrijven zijn druk doende een veelzijdig programma op te stellen om bij jong en oud, duurzame vormen van leven, wonen en werken onder de aandacht te brengen. Het volledige programma is te zien op de website van Natuurlijk Duurzaam www.natuurlijkduurzaam.nu

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)