Studenten Landstede acteren in Not the Dr.Phil Show

Foto van auteur

Vijf studenten van de Landstede-opleiding Dans & Drama werken mee aan de Not The Dr.Phil  Show. Deze succesvolle persiflage op de Dr.Phil Show van RTL5 beleefde vorig jaar haar premiere in Zwolle. Ook toen waren er Landstede-studenten bij betrokken.

De Not The Dr.Phil Show is eenhumoristische talkshow waarin elementen uit het tv-programma Dr.Phil zijn verweven. Bedenkers zijn cabaratier Willem Alkema en muzikant/vj Wim Holsappel. In hun show ontvangen ze bekende Nederlanders, plaatselijk talent en opmerkelijke mensen uit de wereld van cultuur, wetenschap, media, film en sport. Het is een hilarische show met theater, muziek, dans, animaties, film en interactiviteit.

Dansacts uitvoeren

De Landstede-studenten Dans & Drama hebben een actieve rol in de voorbereiding en de uitvoering van de show. Zo assisteren ze bijvoorbeeld bij het aandragen van attributen, helpen de BN’ers bij hun act, en voeren bij verschillende programmaonderdelen dansacts uit.

Verantwoordelijk voor de choreografie daarvan is derdejaars student Aishel Davelaar (18), die vorig jaar al de shows in Zwolle meemaakte. “Tijdens de audities, die voor de zomervakantie plaatsvonden, ben ik door Wim en Willem gevraagd de choreografie te bedenken. Om van muziek en dans een geheel te maken, vind ik erg leuk. Dat ik dit mag doen is dan ook een mooie kans. Daarnaast is het een groot leerproces, een betere stageplek kun je niet hebben.”

Medestudent Francis Beukeveld (18) beaamt dit. “Je leert veel over dansen, het theater en de organisatie eromheen. Ook van Wim en Willem, die al heel lang in het vak zitten, steken we veel op.” Francis, die dit jaar wel voor het eerst meedoet, zegt geen last te hebben van podiumvrees. “Ik heb er juist heel veel zin in. Op het toneel staan, iets doen op tv of met film, is ook wat ik later wil doen.”

Vormgeving & Entertainment

Binnen het creatieve Landschap Vormgeving & Entertainment kunnen studenten kiezen voor de opleiding Dans & Drama. De andere opleidingen binnen dit Landschap zijn Fotografie & Vormgeving, Interieur & Vormgeving, Media & Vormgeving, Media & Organisatie en Vrije Tijd & Recreatie. Kijk voor meer informatie op www.landstede.nl.

Kijk voor een speellijst op www.notthedrphilshow.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)