Inschrijving Popprijs De Doorbraak gestart

Zwolle – Welke muzikant droomt er niet van? De doorbraak! Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) helpt Overijsselse popmuzikanten met hún doorbraak. Tot 18 september kunnen zij zich inschrijven via een link naar MySpace, met een mp3 of per post voor deze Overijsselse popprijs.

de_doorbraak.jpg

Een vakkundige jury selecteert de beste bands voor de halve finales, die plaatsvinden op 28 oktober in Why Don’t Cha te Diepenheim en 29 oktober in Het Front te Vroomshoop. De finale is op 4 november in Atak, Enschede. Acht bands worden geselecteerd om mee te doen aan de halve finales. De band Maggies Bookshop uit Hengelo heeft zich al geplaatst door het winnen van De Grote Prijs van Twenterand en De Grote Prijs van Twente. Ook de winnaar van Plankenkoorts, Captain Lee and the Cockswains, staat in de halve finales.

De Doorbraak biedt de winnaar een uitdagend prijzenpakket. Onder andere studiotijd, drie tot zes optredens op twintig popfestivals in Overijssel, een plek op Podium De Doorbraak tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel, de SENA POPnl Award in Melkweg/Max in Amsterdam, de 3voor12/overijssel clubtour langs alle grote podia en de mogelijkheid op een optreden op Eurosonic/Noorderslag. Daarnaast worden alle finalisten opgenomen in het talentontwikkelingsprogramma van KCO, met onder meer coaching op maat.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)