Veilig op vakantie met Zwolle Alert!

Zwolle – Voor wie graag met een gerust gevoel op vakantie gaat, valt er deze week de Zwolle Alert! op de deurmat. Het blad betreft een unieke samenwerking tussen gemeente, politie, en marketing- en communicatieadviesbureau puur!fct. Doel is Zwollenaren bewust te maken van hoe ze schade en diefstal kunnen voorkomen in dit voor inbrekers aantrekkelijke seizoen. 

Na het voorwoord van burgemeester Henk Jan Meijer volgen interviews, reportages en artikelen die te maken hebben met het verminderen van de kans op inbraak. Inbrekers zien bijvoorbeeld aan de lengte van het gras en de afwezigheid van licht dat er niemand thuis is. En met een paar kleine aanpassingen is vaak een boel ellende te voorkomen. Naast waardevolle informatie heeft de Zwolle Alert! ook een indrukwekkend interview met ex-inbreker Evert Jansen. Jansen, ervaringsdeskundige bij uitstek, was onlangs hoofdspreker op een bijeenkomst over preventie in Stadshagen. Hij heeft zijn leven gebeterd, maar dit ging niet zonder slag of stoot. Speciaal voor het magazine doet hij een boekje open over zijn oude levensstijl, het keerpunt in zijn leven en zijn huidige bezigheden.

Peter Vader

Stadsomroeper Peter Vader nam de verslaggevers van Zwolle Alert! mee terug in de tijd met een bijzondere rondleiding door de binnenstad. Ook vroeger stond veiligheid hoog op de agenda in Zwolle, dat vanwege haar welvaart een geliefde stad was voor bandieten. Misdaad werd hard afgestraft. Van hete pek tot de galg, wie gepakt werd, was nog niet jarig.

Veiligste regio

De politie vertelt op haar beurt hoe er anno 2011 met criminelen wordt omgegaan. Woordvoerder Mengs Gerritsen heeft interessante tips over het voorkomen van diefstal en licht toe waarom wij volgens de Integrale Veiligheidsmonitor de op één na veiligste regio van Nederland zijn. Zwolle Alert! presenteert verder de laatste cijfers uit het Buurt voor Buurt onderzoek 2011, en ging de straat op om te vragen hoe veilig Zwollenaren zich voelen in hun stad.

Zwolle Alert! aanvragen

De Zwolle Alert wordt huis-aan-huis verspreid in Zwolle. Belangstellenden die het magazine niet via de post hebben ontvangen, kunnen via www.puur!fct.nl een exemplaar aanvragen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)