Mooie resultaten op EK steppen voor team Zwolle

Zwolle – Na de eerste succesvolle dag tijdens het Europees Kampioenschap steppen in Woudenberg, waar Machiel Steenbergen (stepteam Zwolle) een goede tweede plaats wist te behalen, werd het wedstrijdprogramma nog twee dagen voortgezet. Dag twee stond in het teken van het criterium en de estafette.

Voor de jeugd bestond de race uit resp. 4 km voor de pupillen en 8 km voor de cadetten. Reijer van Harten van stepteam Zwolle wist een 7e plaats te behalen bij de heren pupillen. Judith Steenbergen beëindigde bij de dames cadetten op de 5e plaats, gevolgd door Zwannet van Dijk. De gebroeders Steenbergen reden het criterium over een afstand van 14 km. Machiel (junior heer) werd derde in zijn categorie. Daar waar Jonathan in een groter senioren heren veld moest strijden en op een 13e plaats belande. Op de slotdag van het EK, waar 12 landen vertegenwoordigd waren, werd op een wielerparcours op de Nedereindse berg de marathon gereden. Een korte maar zeer pittig parcours met veel klimwerk, waarover 19 ronden gestreden werd om de titel. Voor de Nederlanders pittig om op zo’n parcours tegen voornamelijk de Finnen en Tsjechen te strijden. Voor de categorie van Judith Steenbergen werd op dit parcours de afstand van 17,6 km afgelegd waarin zij wederom een 5e plaats behaalde. Jonathan Steenbergen wist hier wederom een 13e plaats te behalen.

Zeer mooie plaatsen zijn binnengehaald door het Zwolse stepteam waarin hetvoor de meeste van de Zwolse steppers de eerste keer was om tegen andere europese lande te strijden. Meer informatie over het plaatselijke stepteam kunt u vinden op: www.stepteamzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)