Veel vallen en weer opstaan tijdens skateclinic

Zwolle – Schaatsen doe je in de winter, skaten in de zomer! Daarom kregen vijftig kinderen van de vakantiebso’s van Landstede Kinderopvang in Zwolle en Dalfsen deze week een skateclinic. De clinic, die twee keer werd gegeven door een instructeur van de KNSB, was een initiatief van de KPN juniorschaatsclub.

skateclinic.jpg

De clinic – waarvoor de kinderen in twee groepen waren opgedeeld – vond plaats bij BSO De Vlieger aan de Buckhorstlaan in de Zwolse wijk Stadshagen. Skate- of schaatservaring was niet nodig: “De instructeur hield rekening met de verschillen in vaardigheden en zorgde ervoor dat het voor ieder kind een leuke en leerzame ochtend was”, vertelt Sjura Ouwehand, assistent-leidinggevende bij BSO De Vlieger. De skates en alle andere benodigde materialen waren door hem meegenomen. Naast de basisbeginselen van het skaten leerden de kinderen, die allemaal 7 jaar of ouder waren, ook de noodzaak van het dragen van bescherming om ongelukken te voorkomen. Na afloop kreeg ieder kind een diploma voor zijn of haar deelname.

Beweging is belangrijk

Bewegen is één van de speerpunten van Landstede Kinderopvang. “Daarom waren we als werkgroep Sport blij dat de KNSB en de KPN juniorschaatsclub met het voorstel kwam om een clinic voor de kinderen van onze vakantiebso’s te verzorgen”, aldus Ouwehand.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)