Het weer: temperatuur stapje terug

Zwolle – Zondag zijn er in de ochtend flinke zonnige perioden. Later op de dag ontstaan er stapelwolken, die lokaal uitgroeien tot een buitje. Op de meeste plaatsen zal het echter droog blijven.

06-08-2011_weerfoto__kamperpoort_.jpg

Kamperpoort

De zuidwestenwind trekt aan en is dan matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan zee. Ook de temperatuur doet een stapje terug: 19 tot 21 graden. In de avond en nacht naar maandag verplaatst de buienactiviteit zich naar de kustgebieden. In het binnenland wordt het tijdelijk droger. De minima liggen rond 12 graden en de zuiden- tot zuidwestenwind zwakt af.

Maandag lijkt het eerder herfst dan zomer. Er is veel bewolking en verspreid over de dag vallen buien, soms met onweer. De zon komt er nauwelijks aan te pas, waardoor de temperatuur blijft steken rond een schamele 18 graden. Daarbij staat een matige tot vrij krachtige westenwind, in de avond toenemend in kracht. Ook dinsdag is de zomer ver te zoeken. De wind draait naar het noordwesten en trekt nog wat aan. Het is opnieuw bewolkt en af en toe valt er een bui. Met maximaal 17 of 18 graden tegenover 22 normaal is het koel voor de tijd van het jaar.

De dagen daarna volgt langzaam herstel richting normale temperaturen en iets meer ruimte voor de zon. De kans op een bui blijft wel aanwezig.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)