Berkum verliest oefenduel van Go Ahead Kampen

Kampen – VV Berkum heeft de op dinsdagavond gespeelde oefenwedstrijd tegen eersteklasser Go Ahead Kampen met 3-2 verloren. De Zwolse ploeg speelde vooral in de eerste helft in een opstelling waarbij veel vaste spelers, zoals de spitsen Kassim Bizimana en Chris van der Meulen, ontbraken en stond door een gebrek aan organisatie na een half uur al met 3-0 achter. Pas daarna deed Berkum wat terug, maar niet genoeg om de achterstand weg te werken. 

Al na enkele minuten ging het mis toen collectief mistasten in de Berkum-defensie werd afgestraft door de van ONS Sneek overgekomen Yoshua van Marle: 1-0. Tien minuten later werd die voorsprong vergroot door Kevin Isidora die een voorzet vanaf de cornervlag met een mooie volley afrondde en zo voor 2-0 zorgde. Pas in de 25e minuut was er het eerste serieuze weerwerk van Berkum maar het schot van Frank Hoolsema werd goed gepakt door Go Ahead-keeper Kees Kostwinder.


Na een half uur spelen kwam Go Ahead zelfs op 3-0 toen Jorin Koers alleen op de Berkum-goal af kon gaan. Keeper Mathijs Bouwhuis leek in eerste instantie nog te kunnen redden maar Koers was hem uiteindelijk te slim af. Enkele minuten later was er eindelijk het eerste echte wapenfeit van Berkum, toen een uitstekende pass van Felix Hermsen op Youp Kok door de laatste goed werd afgemaakt: 3-1. Zo’n vijf minuten later leek Frank Hoolsema, goed aangespeeld door Arjen Westrik, dicht bij Berkums tweede treffer maar zijn schot ging hoog over.

Na de rust en tijdens de tweede helft kwam er een flink aantal wissels in het veld bij Berkum en dat zorgde er voor dat de druk op de Zwolse goal een stuk minder werd. Zo kwamen bijvoorbeeld Patrick van Egmond en de goed spelende Fatih Eroglu als backs in het veld, verscheen Kees Dorgelo in de verdediging en kwam Marc van der Meulen op het middenveld. Dat leverde wel wat opluchting in de achterste lijn en meer druk op het Go Ahead-doel op maar vooralsnog bleef de stand onveranderd.

Rik Jan de Groot was zo’n 10 minuten voor tijd dicht bij een doelpunt maar hij strandde in riante positie op keeper Kostwinder. In de 82e minuut lukte het wel toen een prima vrije trap van Felix Hermsen bij Marc van der Meulen belandde en die zorgde koppend voor 3-2. Daarmee was voor de Zwolse gelegenheidsformatie de koek op en was de, gezien de eerste helft, verdiende zege voor de thuisclub een feit.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)