Expositie over oud- Zwollenaar Henk Romijn Meijer

Foto van auteur

Zwolle – De schrijver Henk Romijn Meijer (1929-2008) woonde tot zijn 18e in Zwolle. Daar ontstond zijn levenslange liefde voor de jazzmuziek. Hij schreef jarenlang stukken over jazz in gerenommeerde bladen en speelde zelf verdienstelijk gitaar.

Romijn Meijer ontmoette talloze grote jazzpersoonlijkheden: Art Blakey, Ben Webster, John Coltrane en de muzikanten rondom Django Reinhardt. In het boek A Love Supreme en andere jazzstukken zijn 31 artikelen uit de periode 1949-2002 gebundeld. Ter gelegenheid van de publicatie van het boek heeft de Bibliotheek Zwolle in samenwerking met AFdH Uitgevers een kleine expositie over Henk Romijn Meijer en zijn grammofoonplatenkast ontwikkeld. Het gaat daarbij om prachtige hoesontwerpen van klassiek geworden jazzelpees met bijschriften van jazzkenner Bert Vuijsje, voormalig hoofdredacteur van De Volkskrant en HP/De Tijd.

Expositie

De expositie wordt vrijdagavond 9 september geopend door mevrouw Molly Romijn Meijer en de Zwolse wethouder van cultuur, mevrouw Nelleke Vedelaar. Dan wordt ook het eerste exemplaar van A Love Supreme en andere jazzstukken overhandigd aan mevrouw Molly Romijn Meijer. De expositie is van 9 september tot en met 8 oktober tijdens openingstijden van de Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80) gratis te bezichtigen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)