Zwolle – De afstudeerscriptie van Willy-Anne Speksnijder en Han Peeneman, studenten Bedrijfseconomie van Windesheim, is donderdag 6 oktober bekroond met de Vitae Financial Talent Award. Dit is een jaarlijkse landelijke prijs voor de beste scriptie van hbo-studenten Bedrijfseconomie. Tijdens de landelijke finaledag in Zaandam ontvingen de studenten de prijs voor hun adviesrapport voor GGZ Zuidwest-Drenthe.
De jury beoordeelde het rapport als innovatief, maatschappelijk verantwoord en voor veel instellingen bruikbaar. De scriptie dingt ook mee naar de beste scriptieprijs van Windesheim, waarvan de winnaar in november wordt bekendgemaakt. Han Peeneman: ‘de jury vond dat we een heldere presentatie gaven en dat we duidelijk antwoord op hun vragen konden gegeven. Ook dat heeft meegewogen in het juryoordeel. Ik had van te voren niet gedacht, dat wij op de eerste plaats zouden eindigen. De competitie van de andere genomineerden was groot.’
De studenten schreven een adviesrapport over de Diagnose Behandel Combinatie-systematiek voor de Hoogeveense afdeling PTZ-V van GGZ Zuidwest-Drenthe. Deze nieuwe bekostigingssystematiek voor de zorg hanteert tarieven op basis van bestede tijd in combinatie met de diagnose van de cliënt. Dit is van flinke invloed op de financiële bedrijfsvoering van zorgorganisaties. De studenten onderzochten hoe een instelling haar zorgprogramma zo kan inrichten, dat haar resultaat optimaal is en werkten dit uit in een Excel-calculatie voor GGZ Zuidwest-Drenthe.
Volgens de jury hebben de afstudeerders een verzorgd rapport opgesteld waarin hun onderzoek en bevindingen helder zijn geformuleerd. De aanbevelingen uit het advies en de opzet en structuur van het Excelprogramma maken brede toepassing in de zorgsector mogelijk. De studenten zijn hier trots op; ‘het is voor ons erg leuk om te zien dat wat we hebben gedaan niet alleen wordt gewaardeerd door GGZ Zuidwest-Drenthe maar ook door anderen.’
De Talent Awards worden georganiseerd door Vitae. Deze personeelsbemiddelaar voor vast en tijdelijk personeel reikt al vijftien jaar lang prijzen uit aan de meest bijzondere afstudeerprojecten. Hiermee willen ze bijdragen aan de persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling van (toekomstige talenten) en de contacten stimuleren tussen studenten, hogescholen en bedrijven.