1700 Deelnemers op de startlijst Stadshagen Run

Foto van auteur

Zwolle – Nog een paar dagen te gaan en dan is het zover. Op zaterdag 22 oktober om 10.00 uur gaan de eerste lopertjes van de Unicef Stadshagen Run van start. De Stentor KidsRun, de Concordia vijf kilometer en de Run2Day tien kilometer zijn de vaste onderdelen van de Unicef Stadshagen Run. Start en finish bij het Cultuurhuis.

70% Van de deelnemers komt uit Stadshagen zelf. Het leeft echt onder de hardlopende inwoners van Stadshagen. Een evenement dat organisatorisch staat als een huis. Een vaste groep vrijwilligers is druk bezig geweest met alle voorbereidingen. Op de dag zelf zijn er ook heel veel vrijwilligers uit de wijk actief. Welke straat sleept de prijs van Sportiefste straat in de wacht? Dat is nog heel even een verrassing.

De weersvoorspellingen zijn gunstig, zonnig en droog. Beter kan men het niet krijgen. Het is tenslotte herfst, je moet met kou en regen rekening houden. De deelnemers krijgen na de finish warme thee of bouillon aangeboden.

Meedoen is belangrijker dan winnen, ook de recreatieve lopers krijgen alle aandacht. Voor de deelnemers aan de clinic is het extra spannend. Ze zijn goed voorbereid, dus die finish gaan ze zeker halen. Maar een beetje competitie bij de talenten van Zwolle en omgeving zal er zeker zijn. Er hebben zich veel talenten ingeschreven. De BB-Lopers houden hun eigen kampioenschappen. Nieuw

Aangezien het parcours is gewijzigd van een ronde van 2,5 km naar een ronde van 5 km kan je de tijden niet met vorig jaar vergelijken. Meer rechte stukken, minder inhalen, misschien dat er sneller gelopen kan worden.