WVF bekert verder na gelukkige zege

Foto van auteur

In een fysiek behoorlijk harde bekerwedstrijd heeft WVF vanmiddag met wat geluk gewonnen van Rohda Raalte 2.

De eerste 20 minuten leek het een eenzijdige strijd te gaan worden na doelpunten van Beimers en Mulder, maar Rohda pakte daarna het initiatief over en kwam via Keizer op 2-1. In de tweede helft werd Rohda alsmaar sterker en de 2-2 van v/d Valk  was verdiend. In de extra speeltijd scoorde Beimers toch nog en bekert WVF verder.

Met  een drietal afwezigen uit de vaste selectie ( Martijn Ruijsch en Danny Reinders geblesseerd, en Jeroen van Leeuwen met vakantie), en een harde wind in de rug, ging WVF vlot in de aanval.

Al na 5 minuten belandde een goed genomen vrije trap van Jonathan Brands bij Timon Beimers, die het uiterste hoekje van het Rohda-doel vond: 1-0.

En nog geen 2 minuten later dreef de wind een schot van Timon bijna in de bovenhoek.

Nog weer 2 minuten later was het wel raak, toen Piet de Jong de bal op de lat kopte en Berry Mulder vanuit een lastige hoek de bal in het doel werkte:2-0

Iedereen ging er eens goed voor zitten, want dit zou best weer eens een grote uitslag kunnen worden…

Rohda reageerde in eerste instantie geïrriteerd, en met name Piet de Jong moest dat ontgelden, hij werd een paar keer hard onderuit geschoffeld.

Jammer, dat hij na een mooie solo actie zichzelf vrij voor de keeper speelde, maar miste.

Rohda putte na deze misser moed, ging in de aanval en zag na 30 minuten Keizer fraai scoren, nadat het middenveld niet snel genoeg ingreep:2-1.

Daarna ging de wedstrijd op en neer, waarbij de Raaltenaren behoorlijk fysiek speelden.

In de 44e minuut scoorde Berry Mulder zijn 2e doelpunt, maar stond helaas buitenspel, zodat zijn feestje niet doorging. Rust 2-1.

 

Na rust viel WVF veelvuldig aan, maar de vele onzorgvuldige passes leverden weinig winst op.

De aanvallen liepen stuk op een soms veel te hard verdedigende achterhoede van Rohda, dat blij mocht zijn dat scheidsrechter Wildeboer de kaarten op zak wilde houden.

Piet de Jong, die door het harde spel van slag was, werd gewisseld voor Ronald Pieterman, die achterin ging spelen. Ard Slot schoof door naar het middenveld.

Rohda rook zijn kansen en ging nog meer in de aanval. Het leidde in de 71e tot de verdiende gelijkmaker door van der Valk:2-2.

Even leek WVF helemaal van slag, en toen Richard Bouwmeester uit frustratie de bal onnodig wegschoot, kreeg hij geel.

Maar daarna werd de wedstrijd toch nog weer leuk, want beide ploegen wilde niet verliezen.

In de spannende slotfase kreeg Rohda een levensgrote kans op 2-3, maar Michel v/d Aa stond de treffer in de weg.

De vermoeidheid, met kramp en allerlei andere blessures sloeg toe, en langs de lijn maakte men zich op voor een verlenging.

Maar een corner van Peter v/ Streek, bereikte Berry Mulder, die Richard Bouwmeester aanspeelde, en Richard legde de bal precies op het hoofd van Timon Beimers, die matchwinner werd met zijn kopbal :3-2

’t Was wat gelukkig, maar WVF bekert verder !

 

door Harry Ham

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)