Toeristische route door de Aa-landen

Foto van auteur

Zwolle – Er is een online recreatieroute door de wijk Aa-landen beschikbaar voor Zwolse fietsers en wandelaars. Het doel van de route is het toevoegen van een extra dimensie aan de wijkbeleving.

sam_0064-2.jpg

De route leidt via 15 punten de fietser of wandelaar door het verhaal van de Aa-landen. Er wordt stilgestaan bij kunstwerken, het ontstaan van de wijk en de voorgeschiedenis die teruggaat tot de zeventiende eeuw. De route duurt voor de fietser een uur en voor de wandelaar drie uur en is beschikbaar via toeristineigenwijk.webklik.nl. Bezoekers kunnen online door de route navigeren en de routekaart downloaden. Voor de begeleiding onderweg kan gekozen worden voor een tekstversie of een gesproken audio-versie. In de audio-versie zijn ook interviews te beluisteren met mensen die een bijzonder verhaal over de wijk te vertellen hebben.

‘Toerist in eigen wijk’ is een project van studenten Journalistiek van Hogeschool Windesheim. Zij hielden de afgelopen maanden in redactieverband de nieuwssite Zwolsnieuws over Zwolle bij en sluiten het semester af met een zogeheten civiel project, dat in de wandelgangen ook wel een ‘cadeautje voor de wijk’ wordt genoemd.

De komende tijd komen er flyers te liggen op centrale locaties in de Aa-landen, zoals winkelcentrum De Dobbe en wijkcentrum De Bolder, om de route verder onder de aandacht te brengen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)