WVF houdt punt over aan wedstrijd tegen ESC Elburg

Foto van auteur

Zwolle – Na de twee nederlagen konden heren van WVF zaterdagmiddag thuis proberen weer eens het zoet van een overwinning te proeven. Tegenstander ESC had na de winterstop al een knappe serie neergezet maar heeft de punten zeker nog nodig voor directe handhaving. Jakko Slot zat vanmiddag op de bank en Iury da Silva begon in de basis.

De eerste helft kwam stroef op gang en het eerste kwartier leverde nog geen echte kansen op voor beide ploegen. Timon Beimers kwam enkele malen over rechts goed door maar er kwam geen passend vervolg. Enkele vrije trappen leverden ook niets op. Na een half uur gooiden beide ploegen de aanvankelijke schroom meer van zich af. De Elburgers ggoiden ook meer fysieke strijd in het spel en dat leverde hen al snel 2 gele kaarten op van scheidsrechter ter Brake uit Dedemsvaart. Mike te Wiele moest enkele keren optreden maar deed dat meer dan voortreffelijk. Jammer dat hij ons gaat verlaten volgend seizoen en overstapt naar Alcides Meppel. Het is toch WVF dat via Saba Gwedelidze de score opende na attent de afgeslagen bal op te pikken en met een droge knal de keeper wist te verrassen. Op slag van rust was het de actieve Timon Beimers die nu vanaf links goed doorkwam maar de inzet van richting veranderd zag worden.

In de 2e helft kwam er duur balverlies van Saba dat een snelle overname betekende van de Elburgers en de gelijkmaker door Robbert van Schie. Iury da Silva werd gewisseld voor Björn Rellum die met name fysiek meer inbracht. Al snel had hij zijn hoofd bijna tegen de bal kunnen plaatsen in kansrijke positie. ESC zat niet stil en kwam via de open liggende linker kant bijna op voorsprong. Gelukkig spatte de bal op de lat uiteen! Beide ploegen kwamen tot betere aanvallen hoewel er nog te veel balverlies door WVF werd geleden. De scheidsrechter paste enkele malen de voordeelregel toe maar dat leverde enkele keren niets op. Wenselijk was het geweest om daarna gewoon de vrije trap alsnog te geven, maar dat was niet het geval.

Ook enkele obstructiegevallen tegen voorwaartsen van WVF werden door hem weg gewuifd. Sluitpost Mike ranselde een inzet nog tot corner. De hardwerkende René Dorgelo werd gewisseld voor Hessel Berends en Robert Jan Stals kwam terug op zijn vertrouwde linksback plaats. Er kwamen meer automatismen in de ploeg en het was opnieuw Saba die prachtig scoorde uit een mooie aanval via Richard Bouwmeester en Timon Beimers 2-1 in de 79e minuut.

Het leek 3 punten op te leveren maar het publiek kwam bedrogen uit. ESC kwam vlak voor tijd gelijk via een eigen doelpunt van de goed spelende Dion Reijnen. Kort daarvoor ontving hij geel. Via zijn hoofd verdween de bal in het doel van Mike 2-2. Beide ploegen kregen daarna elk nog een kansje op de volle winst maar dit zou niet het geval zijn.

Volgend Paas-weekend 2 keer uit: zaterdag naar DOS Kampen en Paasmaandag naar Zutphen

Bert Kamerman

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)