Zwolle – Westrup Engineering heeft zich aangesloten bij het Polymer Science Park (PSP). Met Westrup haalt PSP de eerste MKB-er binnen. Naast onderwijsinstellingen als Windesheim, Deltion en Universiteit Twente, overheid gemeente Zwolle, Provincie Overijssel en Oost NV en multinationals als Wavin en DSM, is ook de aansluiting met het midden en klein bedrijf een feit.
Westrup Engineering is een professionele partner in 3D-printing, ook wel rapid prototyping genoemd. 3D-printing is een techniek die het mogelijk maakt producten direct vanuit een digitaal bestand te printen. Westrup Engineering brengt haar kennis en faciliteiten in op zowel Mid-Range als High-End 3D-print technieken. Gert Westrup: “Door ons te vestigen op Polymer Science Park zullen we in staat zijn de 3Dtechnieken naar een hoger plan te tillen en dan draait het met name om het verbeteren van materialen. Onze kennis willen we graag delen met andere MKB bedrijven en onderwijs”. Ed Kooijman, directeur Polymer Science Park: “Westrup Engineering is een ondernemende en innovatieve partner. Juist op het gebied van 3D printing is de wereld volop in beweging. Met Westrup aan boord wordt Polymer Science Park een hele aantrekkelijke partner voor bedrijven die willen gaan innoveren met behulp van deze techniek”. Naast mankracht en expertise zal in het Polymer Science Park ook de nieuwste 3D-print apparatuur komen te staan. Met deze apparatuur is Westrup koploper op het gebied van 3D-print technieken. Alexander Jansen, van Hogeschool Windesheim is enthousiast over de komst van Westrup naar het Polymer Science Park. Windesheim en Westrup werken al enige tijd samen aan projecten waarbij de link wordt gemaakt naar het MKB, maar ook naar MBO onderwijs.
Het Polymer Science Park is een open innovatie centrum voor bedrijven en onderwijs op het gebied van toegepaste kunststoftechnologie. Het heeft als doel de innovatiekracht van het bedrijfsleven te versterken en duurzame economische groei te stimuleren, zowel regionaal, nationaal als ook internationaal. Het productaanbod van het Polymer Science Park kent drie pijlers: Innovatie, testen en kennisoverdracht. De focus ligt daarbij op het gebied van zogenaamde performance materialen zoals; engineering plastics, rubber, harsen, coatings, thermoplasten, composieten en biopolymeren. Het Polymer Science Park biedt toegang tot kennis en innovatiefondsen, faciliteiten en professionele projectbegeleiding.