Zwolle – Bestuursvoorzitters Marjanne Sint  van de Isala klinieken en Wim Rave van Driezorg hebben woensdagmorgen Kookplein ‘smaakmakers van Zwolle’ geopend. De keukens van Driezorg en  Isala klinieken in Zwolle zijn afgelopen jaar onder deze nieuwe naam samengegaan  in een nieuwe keukenvoorziening. De nieuwe keuken levert maaltijden aan Isala  klinieken, Driezorg en enkele andere zorginstellingen in Zwolle en regio. De  onderneming is gevestigd in het huidige pand van de voormalige assemblagekeuken  van de Isala klinieken te Zwolle. 
 Door bundeling van krachten willen  Driezorg en Isala nauw aan blijven sluiten bij de veranderende wensen van  klanten ten aanzien van voeding. De samenwerking heeft verder ten doel de  efficiency te verbeteren en de flexibiliteit te verhogen. Vanaf oktober 2010 is  de leiding van de Voedingsdienst van Driezorg en de keuken La Gourmande van de  Isala klinieken al onder gemeenschappelijk management gebracht. Sinds juli 2011  zijn Driezorg en Isala gezamenlijk eigenaar van Kookplein. Het personeel van  Driezorg en Isala is hiermee ook over gegaan naar deze nieuwe  organisatie. 
 In de afgelopen maanden is hard  gewerkt aan de verbouwing en uitbreiding van de bestaande keukenvoorziening op  locatie Marslanden. De nieuwe keuken is een moderne goed uitgeruste  keukenvoorziening, waarmee op de veranderende klantwens kan worden ingespeeld.  Dagelijks worden er 1700 maaltijden bereid. Naast geportioneerde maaltijden,  verse rauwkost en toetjes zal deze keuken ook koelverse maaltijden gaan leveren  aan het nieuwe ziekenhuis van de Isala klinieken.  
 Het duurzame karakter van de keuken  blijft van kracht. In enkele bedrijfsprocessen zijn milieubesparende aspecten  geïntegreerd zoals het recyclen van groen en grijs afval. 
		



