Vrouwen PEC Zwolle verliezen met 2-5

|   Laatste wijziging

Zwolle – Voor veel publiek verloren de vrouwen van PEC Zwolle tegen het te sterke FC Twente. FC Twente is op dit moment de sterkste ploeg van de BeNe leugue Orange. PEC Zwolle Vrouwen bracht weinig in tegen de ploeg uit Enschede. Persoonlijke fouten en niet attent reageren speelden de Tukkers in de kaart.

logo_pecvrouwen.png 

Al na 9 minuten lag de bal in het net bij PEC Zwolle. Een lage voorzet van Shanice van der Sanden werd door Marlous Pieete ingeschoten. De Zwolse verdediging keek ernaar. In de 17e en 18e minuut goede  mogelijkheden om te scoren voor Ellen Jansen voor FC Twente. Weer uit een voorzet van Shanice van der Sanden scoorde de Tukkers. Ditmaal was het Anouk Dekker die in de 26e minuut 2 – 0 aantekende. In de 29e minuut werd PEC Zwolle Vrouwen een strafschop ontnomen na een handsbal in de 16 meter.

Een grove charge op Marianne van Brummelen betekende rood voor Wiggers. De toeschouwers gingen er goed voor zitten; de Zwolse vrouwen konden de numerieke meerderheid wel eens uit gaan buiten. Niets bleek minder waar. Een niet goede communicatie tussen  keepster Nadja Olthuis en Lianne de Vries leidde in de 37e minuut het 2e doelpunt van Anouk Dekker in. PEC Zwolle deed wat terug door Lisanne Vermeulen. Attent reageren betekende in de 41e minuut 1 – 3.

Na de rust zette Zwolle aan. Het 2e doelpunt voor PEC zat eraan te komen. Er kwamen enkele goede mogelijkheden om te scoren. Echter balverlies op het middenveld en een ver voor haar doel staande Olthuis betekende 1 – 4. Van grote afstand kon Anouk Dekker subliem scoren. PEC Zwolle Vrouwen speelde vanaf dat moment een verloren wedstrijd. Marlous Pieete kon in de 70e minuut nog een keer vanaf de middellijn aan een rush beginnen. De verdediging van PEC greep niet in en de linksbuiten van FC Twente kon simpel over de ver van haar doel staande keepster Olthuis 1 – 5 scoren. Het was Lisanne Vermeulen die na goed doorzetten in de 85e minuut haar 5e doelpunt in 3 wedstrijden scoorde. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)