KØGGING op podium van Cultuurschip

Foto van auteur

Zwolle – Op zondag 10 maart staat KØGGING op het podium van Cultuurschip Thor. De energieke IndieJazz-formatie met frontman en zanger Norbert Kögging brengt tijdens het Uurtje Cultuurtje een programma met uitsluitend eigen werk. 

kgging_klein.jpg 

KØGGING ziet in 2009 het licht als vocalist Norbert Kögging een band formeert. Zijn doel is eigen muziek met een nieuw geluid te gaan produceren en samen met Folkert Oosterbeek (piano), Tobias Nijboer (contrabas) en Felix Schlarmann (drums) wordt gewerkt aan een eerste album.

In het voorjaar van 2011 reist KØGGING naar het befaamde Banff Centre in Canada, een kunstinstituut waar Norbert al eerder een korte periode tijdens zijn studietijd was. Ver weg van alle drukte en stress kunnen de muzikanten zich helemaal focussen op de muziek en wordt hun eerste album opgenomen. In december 2011 presenteert de band in Amsterdam het debuutalbum ‘Daydreaming’, waarna zowel een Nederlandse als Canadese tour volgen.

De muziek van KØGGING is het best te omschrijven als IndieJazz met een Singer-songwriter touch, geïnspireerd door artiesten als Brad Mehldau, John Mayer en David Linx. Intiem en energiek, heftig en subtiel, uitgesproken en dromerig.

KØGGING speelt op zondag 10 maart om 12.00 uur en om 15.00 uur. Inloop, met inbegrepen kopje koffie of thee, een half uur voor aanvang. Entree € 11,-. Kaarten reserveren kan via de websitewww.cultuurschipthor.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)