WVF onzeker over periodetitel

Foto van auteur

In een zeer matige wedstrijd moest WVF in de eerste helft toezien hoe een agressiever Vroomshoopse Boys door een treffer van Jan Sportel op voorsprong kwam.

Na rust leek WVF het tij te willen keren. De Westenholtenaren waren beter bij de les. Het was Timon Beimers die van dichtbij een goed opgezette aanval beheerst afrondde. Met dit gelijke spel moet WVF tegen FC Zutphen in een beslissingsduel uitvechten wie zich periodekampioen mag noemen.

Op “de Bosrand” in het fraaie Twentse herfstland moest  WVF haar opwachting maken in het rode-witte “uit-tenue”. De in het blauw gestoken mannen  van Vroomshoopse Boys lieten het eerste kwartier zien niet bang te zijn voor het rode gevaar uit Zwolle. Zij waren feller en steviger in de duels en  zetten daarmee WVF onder druk. Pas na 15 minuten kreeg WVF door Jonathan Brands de eerste doelrijpe kans.  Michel van de Aa toonde enkele minuten later een prima goalie te zijn door een gevaarlijk afstandsschot te pareren.

Omdat Piet de Jong te stevig werd vastgehouden toonde de scheidsrechter geel voor de Boys. De mannen uit Vroomshoop bleven WVF onder druk zetten. WVF leed keer op keer
sloridig balverlies en de passes waren onnauwkeurig. De scheids had moeite met de “taal” van Berry Mulder en gaf hem daarvoor geel. Vlak daarna profiteerde Vroomshoopse Boys van de Zwolse malaise. Nadat een vrije trap vanaf “randje”16 op de lat werd geschoten was het kort daarna wel raak. Jan Sportel kon een balletje van dichtbij intikken ( 1-0 ). Van de Aa voorkwam op slag voor rust een snelle tweede tegentreffer.

De langdurig geblesseerden Erik Gorter ( knie ) en Rutger Smit
(achillespees)  zagen voor de rust met lede ogen de prestaties van hun team aan. “Mat!” was de kernachtige analyse van Gorter. Rutger Smit vond het een tamme bedoeling “Veel te weinig druk”, sprak hij. Beiden hopen na de winterstop de voetbaldraad weer op te pakken.

De rust had WVF goed gedaan. De mannen van John Beijen waren gretiger. Dat vertaalde zich na acht minuten in een doelpunt van Timon Beimers. Een goed lopende aanval werd beheerst door hem afgerond. ( 1-1) De bal liep sneller en Vroomhoopse Boys probeerde het spel van de gelegenheids “roodwitten” te ontregelen. Peter van der Streek werd gebracht ten koste van Bart Maarsse. Gaandeweg de tweede helft zakte het spelpeil verder weg. Beimers moest plaats maken voor Arjan Horst. Vroomshoopse Boys begon opnieuw aan te dringen maar de jonge verdediger Fokko Ebbens wist, als beste WVF-er, erger te voorkomen.Om met Marco Borato’s “Concerto Rosso” te spreken … Vandaag is rood niet
de kleur van WVF . ” WVF en Zutphen staan beiden aan de deur van het eerste periodekampioenschap te kloppen. Wie mag er binnen ?

door : John Ruijsch

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)